Ουδεμία υποχρέωση είχε η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη να υποβάλει κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης με τον αρχηγό της ΝΔ το χρονικό διάστημα που ήταν σε διάσταση. Με το σκεπτικό αυτό, τέθηκε στο αρχείο ο φάκελος της υπόθεσης, μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Η έρευνα που είχε διαταχθεί, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου αφού «έσπασε» στα τρία, διαβιβάστηκε το σκέλος που αφορά τις καταγγελίες για το πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών που τελικά έκρινε πως δεν ήταν υποχρεωμένη να υποβάλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης από κοινού με τον πρόεδρο της ΝΔ, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο σκέλος που αφορά την αγορά του σπιτιού των 93 τ.μ στο Παρίσι και την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε, η έρευνα συνεχίζεται από την Οικονομική Εισαγγελία.

Όσον αφορά το τρίτο σκέλος σχετικά με την υποχρέωση του κ. Μητσοτάκη να συμπεριλάβει τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του, Μαρέβας, κατά την περίοδο που ήταν σε διάστημα, το θέμα ερευνήθηκε από τη Βουλή που κατέληξε ότι δεν είχε τέτοια υποχρέωση . Υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή της (7.2.2017) η Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη ότι για έξι χρόνια το ζευγάρι ήταν σε διάσταση και επανασυνδέθηκε πριν από 3 χρόνια. «Από το 2006 έως το 2014 έζησα την δυσκολότερη φάση της ζωής μου, γιατί βρέθηκα μακριά από τον άνδρα μου, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον σύντροφό μου και πατέρα των τριών παιδιών μας» με τον οποίο επανασυνδέθηκαν το 2014. Ακόμη, στη δήλωση της χαρακτηρίζει την περίοδο εκείνη τραγική λέγοντας ότι «την μεταλλάσσουν σε προσπάθειά μας να αποφύγουμε δήθεν την δήλωση πόθεν έσχες» και απαντάει: «Ουδέν αναληθέστερον».

Δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «από το 2006 είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βούλης την υφιστάμενη διάσταση και το 2008 καταθέσαμε αίτηση συναινετικού διαζυγίου και ακολούθησε η πρώτη επ’ακροατηρίω συζήτηση ( ο νόμος τότε απαιτούσε δύο συζητήσεις για την έκδοση του διαζυγίου)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης