Kαίνε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής τα βίντεο, οι φωτογραφίες και όλα τα αρχεία των υπολογιστών τους που περιλαμβάνονται στο δικογραφία, τα οποία δείχνουν, όπως εκτιμούν οι εφέτες ανακρίτριες πως όλη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος διηύθυνε την εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με το έγγραφο που απεστάλη στη Βουλή, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ή έδιναν τις εντολές για τις παράνομες ενέργειες ή τις ενέκριναν, αμέσως μετά, επικροτώντας την έκνομη δράση της οργάνωσης. Το αίτημα στηρίζεται σε 115 καταθέσεις μαρτύρων, όλο το κατασχεθέν υλικό και σε απολογίες κατηγορούμενων. Οι ανακρίτριες επικαλούνται μάλιστα τα βίντεο, τα ηλεκτρονικά πειστήρια και τις φωτογραφίες από τα οποία φαίνεται ο ναζιστικός προσανατολισμός με τον αρχηγό του κόμματος και τους βουλευτές να χαιρετούν ναζιστικά.

Στο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η οργάνωση ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον μέχρι σήμερα αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο με μικρό αριθμό ομοϊδεατών και η οργάνωση αυτή είχε χαρακτήρα ιδεολογικής καθοδήγησης προς τον εθνικοσοσιαλισμό με σαφείς αναφορές στο τρίτο Ράιχ, τον Χιλτλερ και τα SS.

Από το υλικό προκύπτει ότι η ΧΑ φέρεται να διαθέτει κάθετη ιεραρχική δομή με βάση την οποία λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια με κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που αφορούν στη διάδοση των θέσεων και των ιδεών της και στην εκπαίδευση των μελών της.

Τα μέλη κάθε τοπικής οργάνωσης φέρονται να καλούνται σε κάθε δράση η εκδήλωση της οργάνωσης με SMS που έχουν εμπιστευτική διαβαθμιση όπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ήδη κατηγορουμένων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εφέτες ανακρίτριες δίνουν έμφαση και στη στρατιωτική δομή της οργάνωσης με βάση τα στοιχεία που δείχνουν ότι ομάδες μελών της ΧΑ μετέχουν σε παρελάσεις με στρατιωτικό βηματισμό, προχωρούν συντεταγμένα και φορούν ίδια ρούχα που έχουν ως σήμα το μαίανδρο ή άλλα σύμβολα.

Απαριθμούν τις καταθέσεις των μαρτύρων που δείχνουν τον τρόπο δράσης της οργάνωσης και αναφέρονται σε συγκεκριμένες ενέργειες που είναι οι εξής: Δολοφονία Π. Φύσσα, απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Πέραμα (ΠΑΜΕ), επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στην ιχθυόσκαλα Περάματος, επίθεση στον κοινωνικού χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, δολοφονία Λουκμάν, επίθεση κατά τη διάρκεια συναυλίας ΑΝΤΙΦΑ στην Καλλιθέα, επίθεση σε βάρος αλλοδαπών στην Ιεράπετρα και επίθεση σε βάρος μεταναστών από το Αφγανιστάν.

Καταγράφονται επίσης τα όπλα που βρέθηκαν στις οικίες των βουλευτών οι οποίοι φέρονται όχι μόνο ως επίσημοι εκφραστές της οργάνωσης αλλά και ως υποστηρικτές των ιδεών των μελών της. Επίσης φέρονται να είναι ενταγμένοι και να διευθύνουν την οργάνωση ασκώντας έλεγχο και εποπτεία, δίνοντας εντολές ή ακόμα και εκ των υστέρων εγκρίνουν βίαιες ενέργειες των μελών της. Οι ενέργειες αυτές στοχεύουν στη δια της βίας επικράτηση των αρχών και των θέσεων της οργάνωσης.

Στη δικογραφία ομιλίες βουλευτών με περιεχόμενο που φέρεται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ποινικά.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ειδικά για τον Νίκο Μίχο ζητείται η άρση ασυλίας του και για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών, η οποία αφορά την κατοχή 2,4 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης. Για τον Χρήστο Παππά, το οποίο αφορά δύο βιβλία του 1830 τα οποία εμπίπτουν στον νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διαβάστε επίσης Άναψαν τα αίματα στη Βουλή, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014, 15:45

Σε απολογία όλη η Χρυσή Αυγή, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014, 12:01

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης