Ανέβηκαν οι τόνοι τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας του ελληνικού Κοινοβουλίου μετά το αίτημα που κατέθεσαν οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες της Δικαιοσύνης για τυχόν εμπλοκή μελών της παράταξης σε εγκληματική οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομάδα βουλευτών του συγκεκριμένου κόμματος συναντήθηκε τυχαία στο περιστύλιο με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σηφουνάκη.

Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη. Βουλευτές της Χ.Α., ανάμεσά τους οι Ζησιμόπουλος, Κασιδιάρης και Μίχος, επιτέθηκαν φραστικά κατά των δύο συναδέλφων τους. Λίγο αργότερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγόρησε τους Γιάννη Μιχελάκη και Νίκο Σηφουνάκη για κατάλυση του πολιτεύματος και εσχάτη προδοσία.

Η απάντηση που «εισέπραξε» από τον κ. Σηφουνάκη ήταν η εξής: «Δεν είπες αυτό, μίλησες Γαλλικά, τη μόνη γλώσσα που ξέρεις». Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών προσπαθούσε να κατευνάσει τα πνεύματα και να απομακρύνει τους «περίεργους» από τον διάδρομο της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα… Γαλλικά συνεχίστηκαν έως ότου οι δύο άνδρες απομακρύνθηκαν από το σημείο στην προσπάθειά τους να μη δώσουν συνέχεια στο γεγονός.

Παρακολουθήστε το video που καταγράψαμε στη Βουλή:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης