Τη βούληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της και να προχωρήσει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ιωάννινα όπου και βρίσκεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομιλία του στο περιφερειακό συμβούλιο των Ιωαννίνων ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική που προσέφυγε στις κάλπες και τη λαϊκή κρίση αφού υπέγραψε συμφωνία με τους θεσμούς, και όχι πριν.

«Η κυβέρνηση προχωρά με επιτυχία σε μεταρρυθμίσεις καθώς έχει ένα πλαίσιο συνεννόησης ή τη στοιχειώδη συμφωνία της κοινωνίας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, επιτέθηκε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας πως ότι πολλές ειδήσεις που μεταδίδονται για δημοσιονομικές αστοχίες και προβλήματα στις αξιολογήσεις δεν είναι απλώς «πλαστές» (fake news) αλλά και «απελπισμένες» (desperate).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Όπως είπε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας «οι εν λόγω ειδήσεις υποστηρίζουν τα συμφέροντα του παλιού συστήματος που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή του στις μάζες. «Παρακολουθούμε τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους».

Ο πρωθυπουργός πριν την ομιλία του συναντήθηκε με τον ο αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Κατά τη συνάντησή τους επισημάνθηκε η σημασία των διακριτών ρόλων Πολιτείας και Εκκλησίας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτισε το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που προσφέρουν οι εκκλησιαστικές δομές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης