Τον προβληματισμό του για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά και τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα των τελευταίων μηνών έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους New York Times.

Μιλώντας στους New York Times και το δημοσιογράφο Jim Yardley ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε  «προβληματισμένος για το μέλλον» και δη της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τα γεγονότα του καλοκαιριού που οδήγησαν στη συμφωνία των Βρυξελλων, παραδέχθηκε: «Καταλάβαμε πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και η Γερμανία ήταν πολύ, πολύ σκληροί».

«Νομίζω πως δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη μόνος σου», συμπλήρωσε, ενώ ο Αμερικανός αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι αν και ο κ. Τσίπρας νικήθηκε ουσιαστικά το καλοκαίρι, εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει δίκιο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, η συνταγή της λιτότητας έχει αποδειχθεί πως είναι λανθασμένη. Δεν διστάζει να εξαπολύσει επίθεση κατά της πολιτικής του Βερολίνου και των Βρυξελλών, παρομοιάζοντές τις με «ζουρλομανδύα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γιατί η οικονομική ανάπτυξη και η απασχόληση ανέκαμψαν τόσο γρήγορα στις ΗΠΑ από την Ευρώπη;» διερωτάται χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στο δημοσίευμα τονίζεται επίσης ότι ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει τον εαυτό του «ευρωπαϊστή», όπως οι περισσότεροι Έλληνες.

Εκφράζει δε την ικανοποίησή του από την άνοδο των αριστερών κομμάτων στην Ισπανία και την Πορτογαλία, υποστηρίζοντας ότι η «Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη».

Ο πρωθυπουργός αφήνει αιχμές κατά των Βρυξελλών, μιλώντας για «το βασίλειο της γραφειοκρατίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης