Της Άντζελας Πεΐτση

Δριμεία κριτική για τα φορολογικά μέτρα που προωθεί άσκησε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, σε αποκλειστική δήλωσή του στο zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα μέτρα που ψηφίζονται δεν είναι αυτονόητα. Είναι αποτέλεσμα της λεβέντικης διαπραγμάτευσης του 2015 και της συνακόλουθης οπισθοδρόμησης της οικονομίας. Η οικονομία αντί να πάει μπρος πήγε πίσω και τώρα για να πιαστούν οι στόχοι, απαιτούνται βαρύτερα μέτρα. Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το mail Χαρδούβελη με το 1 δις, υιοθέτησε πέρυσι μέτρα 3 δισ., τώρα 5,4 δισ. και έρχονται κι άλλα 3,6 δισ. κάβα» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

«Και τα μέτρα αυτά δεν θίγουν μόνο πλουσιότερα στρώματα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Ποιον θίγει, άραγε, η αύξηση του ΦΠΑ; Ποιον η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών; Ακόμα χειρότερα, από το πακέτο των 5,4 δισ., το 4,6 είναι αύξηση φόρων και εισφορών. Πρόκειται για μια άδικη και αναποτελεσματική παρέμβαση, η οποία καταδικάζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, βυθίζοντάς την ακόμα πιο βαθιά στο τέλμα» πρόσθεσε.

«Ως Νέα Δημοκρατία διαφωνούμε με αυτήν την καταστροφική λογική. Προτεραιότητά μας είναι ένα μείγμα πολιτικής που θα βασίζεται σε χαμηλότερη φορολογία και λιγότερες δαπάνες, και θα παρουσιάσουμε στους δανειστές και στον ελληνικό λαό τις συγκεκριμένες προτάσεις μας για το πώς θα το πετύχουμε, ώστε να βάλουμε τη χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης και να της εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης