Ο Δήμος Τρίπολης και η Οργανωτική Επιτροπή της αναδοχής του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021, διοργανώνουν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου), Εκδήλωση για την Παρουσίαση της Υποψηφιότητας Tripolis-Arcadia 2021.

Την έναρξη θα κηρύξει ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, ως επικεφαλής της Tripolis-Arcadia 2021, ενημερώνοντας για τη σημαντική αυτή προσπάθεια, που στοχεύει στην ιστορικής σημασίας υποδοχή και φιλοξενία του θεσμού στην Τρίπολη, την Πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την καρδιά της Πελοποννήσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Εκδήλωση θα παρουσιαστεί επίσημα η Υποψηφιότητα και θα αναδειχθούν η Ιδέα, το Όραμα και η Ταυτότητα του ελπιδοφόρου αυτού εγχειρήματος. Επιθυμία μας είναι να μάθει ο κόσμος ότι η Τρίπολη δεν είναι άλλη μια υποψηφιότητα. Είναι μια ξεχωριστή υποψηφιότητα που αξιώνει το χρίσμα μέσα από μια ολοκληρωμένη και καινοτόμο Πρόταση με πυρήνα τον Αρκαδισμό και βιώσιμο Σχέδιο στην εφαρμογή της, διασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη και σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες για την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή.

Στην Εκδήλωση έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παρευρεθούν εξέχουσες προσωπικότητες των Τεχνών και των Γραμμάτων, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, μέλη πολιτιστικών και κοινωνικοοικονομικών φορέων, καλλιτέχνες και άνθρωποι του πολιτισμού, ΜΜΕ και Δημοσιογράφοι, που θα συμβάλλουν με την παρουσία τους στην ενίσχυση της Tripolis-Arcadia 2021 και στην επίτευξη των στόχων της.

Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η ηθοποιός Μαρίνα Καλογήρου, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, Πρόεδρος του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας, ο οποίος θα μας καλωσορίσει στο όμορφο ταξίδι της Tripolis-Arcadia 2021 που έχει ξεκινήσει με τους πιο ευνοϊκούς οιωνούς.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, κ. Νίκος Μανωλόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Οργανισμών και τ. Γενικός Διευθυντής Μεγάρου Μουσικής, ο οποίος θα παρουσιάσει την Κεντρική Ιδέα της Υποψηφιότητας, καθώς και τα σημεία-κλειδιά του Καλλιτεχνικού Προγράμματος.

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και μέλος της Τιμητικής Επιτροπής Διεκδίκησης, κ. Θανάσης Βαλτινός.
Στην Εκδήλωση θα απευθύνει μήνυμα ο σπουδαίος Αρκάς και διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης κ. Κώστας Γαβράς, ο οποίος είναι επικεφαλής της Τιμητικής Επιτροπής Διεκδίκησης της Tripolis-Arcadia 2021. Επίσης, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η ταινία προβολής της Υποψηφιότητας, που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Ράππας.

Η Εκδήλωση είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους, μια γιορτή του Πολιτισμού και του Αρκαδικού Ιδεώδους, που ευελπιστεί να αναδείξει την Tripolis-Arcadia 2021 ως μια δυναμική, σοβαρή και αξιόπιστη υποψηφιότητα.

Με αυτό τον τρόπο, ο Δήμος Τρίπολης δηλώνει δυναμικό «παρών» και με αίσθημα ευθύνης προχωρά σταθερά στην κούρσα των υποψηφιοτήτων για το 2021.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης