… του Christopher Durang

Τρίτη 23 Απριλίου & Τετάρτη 24 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (με ποτό)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα «Θέατρο Ηνίοχος» παρουσιάζει για λίγες παραστάσεις την κωμωδία του Christopher Durang «Γελώντας Άγρια» που μιλά για τις αγωνίες των ανθρώπων στις μεγαλουπόλεις, τους φόβους τους, την ανασφάλεια και το τέλμα του «Δυτικού Ανθρώπου», με ένα αστείο, σαρκαστικό αλλά ταυτόχρονα πολύ τρυφερό τρόπο, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μακρυδάκη.

Λίγα λόγια για το έργο
Μια γυναίκα γύρω στα 40 διηγείται στο κοινό διάφορα περιστατικά που της συνέβησαν μερικές ημέρες πριν, με αφορμή ένα τσακωμό στο super market που είχε σαν αποτέλεσμα όλη η υπόλοιπη ημέρα της να εξελιχτεί σε μια σειρά κωμικοτραγικών περιστατικών. Την αφήγηση της διαδέχεται αυτή ενός άντρα που εξιστορεί μία παράλληλη ιστορία που άλλοτε συγκλίνει και άλλοτε ξεφεύγει από αυτή της γυναίκας.

Οι δύο ήρωες θα συναντηθούν με κωμικούς και ονειρικούς τρόπους, για να συνειδητοποιήσουν ότι παρά της διαφορές τους, στην πραγματικότητα, βασανίζονται από τα ίδια πράγματα.
Το «Γελώντας Άγρια» πρωτοπαρουσιάστηκε στις 23 Οκτώβρη 1987 στο θέατρο Playwrights Horizons της Νέας Υόρκης, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Durang είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο αστείους ανθρώπους στον κόσμο. Ξέρει πώς να κάνει το κοινό να γελάει ξανά και ξανά, και έχει την ικανότητα να μας εκπλήσσει συνεχώς με την αμείλικτη, καυστική του σάτιρα και τα μοναδικά του αστεία».

(New Yorker)

«Ένα έργο με αστείρευτη φαντασία. Στις κορυφαίες στιγμές των μονολόγων κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια».

(New York Times)

«Στο Γελώντας Άγρια, το γέλιο δεν σταματάει ποτέ».

(Variety)

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Δέσποινα Μακρυδάκη
Επιμέλεια Φωτισμού: Στέλιος Πίσσας
Art Director: Τάκης Κατσαρός
Hair Styling: Sta Gio

Διανομή:

  • Βασίλης Ζούκας
  • Δέσποινα Μακρυδάκη

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων και για τη δική σας εξυπηρέτηση είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο: 6939 410046

Διεύθυνση: Jarmusch, Κιάφας 8 & Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα
Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης