Δυναμικό παρών στην αγορά της Σκανδιναβίας έδωσε για μια ακόμη χρονιά η Αλόννησος με τη συμμετοχή της στην τουριστική έκθεση MediterraneanPanorama 2017. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο στον μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της Στοκχόλμης, το Stockholmsmässan.

Η έκθεση MediterraneanPanorama 2017 αποτελεί μετεξέλιξη της έκθεσης GreklandPanorama, η οποία αφορούσε αποκλειστικά την Ελλάδα και την Κύπρο, με την συμμετοχή φέτος και άλλων μεσογειακών χωρών, αλλά με κεντρικό πυλώνα την Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και θεωρείται από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού στην Σκανδιναβία με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, καθώς είναι έκθεση κοινού, αλλά υποστηρίζεται ενεργά από τους μεγαλύτερους touroperatorsκαι ταξιδιωτικούς παράγοντες της σκανδιναβικής αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αλόννησος συμμετείχε με δικό της περίπτερο, το οποίο κοσμούσαν εντυπωσιακά bannersμε μαγευτικά τοπία του νησιού. Οι πολυάριθμοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τουριστικό προϊόν του νησιού καθώς και τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού. Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να πάρουν μια χαρακτηριστική γεύση από την γαστρονομία του νησιού δοκιμάζοντας τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά Αλοννήσου. Εκπρόσωπος του Δήμου Αλοννήσου ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Κική Αναγνώστου, ενώ με την παρουσία τους συνέδραμαν και εθελοντές-φίλοι του νησιού κάτοικοι Στοκχόλμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικότατη στιγμή για την Αλόννησο αποτέλεσε η απονομή τιμητικής διάκρισης από τον ταξιδιωτικό οργανισμό ApolloTravelGroupσε ειδική τελετή στo πλαίσιo της έκθεσης. Ο εν λόγω οργανισμός, ένας από τους πλέον έγκριτους ταξιδιωτικούς παράγοντες στην Σκανδιναβία, ο οποίος στηρίζει τις πρωτοβουλίες για την αειφορία και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, επιβράβευσε τον Δήμο Αλοννήσου για την πρωτοβουλία της κατάργησης της πλαστικής σακούλας στο νησί, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τα επίσημα βραβεία του οργανισμού, η απονομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στην Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης