Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Τα «Calles De Cuba» (Κάγιες ντε Κούμπα/μτφ. Οι Δρόμοι της Κούβας) – ο βασικός άξονας του πρόσφατου και πολύ επιτυχημένου 1ου Cuba Festival – «ξεχύνονται» σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα!

Πάντα με την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη της Πρεσβείας της Κούβας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ …ΣΤΑΣΗ! CALLES DE CUBA στο Φλαbaraki!!

Χαρακτηρίστηκε ως ένα πολύ εντυπωσιακό μουσικό-χορευτικό δρώμενο. Ένα διαφορετικό πολιτιστικό τριήμερο που ήθελε να μας «μυήσει» στην Κουβανέζικη παράδοση και φιλοσοφία αλλά και να παρασύρει τους λάτρεις –και μη – του είδους σε εκρηκτικούς χορευτικούς ρυθμούς. Αυτό ήταν το 1ο Cuba Festival. Ένα τριήμερο φεστιβάλ που κέρδισε την αγάπη και την εμπιστοσύνη των 3000 -και πλέον- ατόμων που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις στην τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ στο Προπονητικό Κέντρο Baseball στο Ελληνικό, ενώ εξίσου πολλοί ήταν και εκείνοι που βρέθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες της διοργάνωσης, στις εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, για μια πρώτη γεύση «από Κούβα».
Το 1Ο Cuba Festival πραγματοποίησε τις εκδηλώσεις του με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κούβας!

Το εν λόγω Φεστιβάλ κατάφερε να ανεβάσει αρκετά τη «θερμοκρασία» του κεφιού και της διασκέδασης! Και είναι ώρα οι Κουβανέζικοι ρυθμοί να «παρασύρουν» ακόμη πιο πολλούς φίλους στην περιφέρεια-πάντα στο πλαίσιο των παραλλήλων εκδηλώσεων του 1ου Cuba Festival. Με ένα μουσικό-χορευτικό δρώμενο που θα αποτελείται από γνώστες αυτού του ρυθμού!

Με τους εκρηκτικούς Baclava Cubano ένα συγκρότημα που «έκλεψε» τις εντυπώσεις με την ερμηνεία των τραγουδιών με κεντρικό πρόσωπο τη Κουβανή τραγουδίστρια Mayte Muñoz Oviedo. Με τους Omar Cuesta (El Pantera) τον DJ El General και την Yiliam Fernandez Quesada που θέλουν –όσο τίποτε άλλο!!- να μας «μυήσουν» στους Κουβανέζικους χορούς Son, Mambo, Cha cha cha και Rueda Casinο τα calles de cuba έχουν ένα και μόνο στόχο. .. Να ανεβάσουν τη «θερμοκρασία» της διασκέδασης και να «μυήσουν» όλο τον κόσμο στους πιο καυτούς κουβανέζικους ρυθμούς!

Ένα είναι γεγονός γι αυτό το καλοκαίρι. Ότι θα «κλείσει» πολύ ρυθμικά και σε μια λάτιν ατμόσφαιρα. Με πολύ λίγα λόγια…θα γίνει της Κούβας!!

Αν , λοιπόν, σας έπιασαν «για τα καλά» οι ζέστες και –είτε λόγω των (δύσκολων ομολογουμένως!) ημερών ή λόγω ζωηρής ιδιοσυγκρασίας- αισθάνεστε την ανάγκη για μουσικοχορευτική εκτόνωση, τότε καλό θα ήταν να σημειώστε στο ημερολόγιό σας τα πιο «καυτά» καλοκαιρινά ραντεβού. Διότι οι «Δρόμοι της Κούβας»(Calles De Cuba) –πλέον- …οδηγούν σε όλη την Ελλάδα!

Calles De Cuba
Baclava Cubano
Omar Cuesta(El Pantera)
Dj Acebes
Yiliam Fernandez Quesada
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 7Μ.Μ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-6949 202 470

BACLAVA CUBANO

Οι Baclava Cubano είναι μια παρέα από φίλους με κεντρικό πρόσωπο τη κουβανή τραγουδίστρια Mayte Muñoz Oviedo. Αφετηρία και κοινός τόπος για τη δημιουργία του group ήταν και είναι η αγάπη τους για την κουβανέζικη μουσική και η ανάγκη τους να τη μοιραστούν.
Σε αυτόν τον κοινό καμβά, ο κάθε ένας προσθέτει την προσωπική του πινελιά, δημιουργώντας έτσι ένα πίνακα όπου σμίγουν τα χρώματα του son cubano με το bolero, τη salsa, τη reggae και τη rock.
Εξωτικοί ήχοι, χρώματα και αρώματα, εικόνες που σε μεταφέρουν σε κάποια casa de la trova της Κούβας, τραγούδι και χορός επί σκηνής αλλά και εκτός.

OMAR CUESTA (EL PANTERA)

Ο Οmar Cuesta έχει γεννηθεί στη Havana της Cuba.
Από 12 χρονών ξεκίνησε το σχολείο εθνικών τεχνών, Escuela Nacional de Artes. Απο τα 18 του χρόνια ξεκίνησε να διοργανώνει διάφορα γκρουπ παραδοσιακά από χορούς κουβανέζικους όπως rumba, guaguanco και florcloricos, σε ξενοδοχεία και clubs, στο hotel Miramar, Kolih, Habana Libre, Ocidental Miramar και άλλα γνωστά ξενοδοχεία. Επίσης στα clubs Casa de la Far, El Mella, La Concha, La Tropical.
Το 1986 ταξίδεψε στο Μεξικό με το συγκρότημα Imagen Latina, ύστερα πήγε Καναδά, στη συνέχεια στην Ισπανία ώσπου κατέληξε στην Ελλάδα το 2002.
Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το Palenque, το Enzzo de Cuba, και το Cubanita ως μέλος του συγκροτήματος Imagen Latina, και διδάσκει κουβανέζικους χορούς, salsa, cha cha cha, merengue, bachata, reggaeton και rueda de casino

YILIAM FERNANDEZ QUESADA

Η Κουβανή χορεύτρια χορογράφος Yiliam Fernandez Quesada μεταδίδει στο κοινό τις εξαιρετικές τις γνώσεις της στους κουβανέζικους χορούς κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων με την τεχνική της.
Γεννήθηκε στο Cienfuegos της Κούβας σπούδασε στην εθνική ακαδημία χορού της Κούβας και μεγάλωσε μέσα σε μουσική οικογένεια καθώς σχεδόν όλα τα μέλη της αποτελούνται από εξαιρετικούς μουσικούς κάτι που την βοήθησε να γνωρίσει από μικρή την έννοια του ρυθμού και των παραδοσιακών αλλά και σύγχρονων χορών της Κούβας!!

DJ ACEBES

Στα Calles de Cuba ο DJ Acebes μας μεταφέρει τις μουσικές του γνώσεις και εμπειρίες ως εμπνευστής και υπεύθυνος παραγωγής του Cuba Festival και Calles de Cuba καθώς και της συνεργάσίας του στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο κουβανέζικο μουσικό συγκρότημα στον πλανήτη τους θρυλικούς Buena Vista Social Club!!
Εκτός των Cuba Festival – Calles de Cuba – Buena Vista Social Club ο DJ Acebes ήταν ο εμπνευστής και υπεύθυνος παραγωγής των πολύ επιτυχημένων Mama Africa Art Festival & Street Parade Events που πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα το 2006-2007-2009 και τα παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές
Επίσης έχει οργανώσει συναυλίες με πολύ σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες όπως :
Alpha Blondy, Easy Star All Stars, Majek Fashek, Zion Train, Omar Faruk Tekbilek, Dub Incorporation, Ξύλινα Σπαθιά κ.α.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης