Ξεκινώντας την προέλασή τους στα πεδία της μάχης, το 1996 υπό το όνομα Smack, δεν άργησαν να γίνουν η μπάντα που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στα ιστορικά βιβλία του heavy metal, χάρη σε μία συνεπή και ποιοτική πορεία που ήδη αριθμεί πάνω από 20 χρόνια: Φυσικά μιλάμε για τους Grand Magus!

Κάποια από τα καλύτερα heavy metal riffs που έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια όπως και ένα ολόκληρο πυροβολικό χεβιμεταλλικών υμνικών επών, είναι λίγα από τα πράγματα που θα βρει όποιος ψάξει την ιστορία της μπάντας. Δύο demos και ένα split EP με τους συντοπίτες τους Spiritual Beggars (στους οποίος μάλιστα ο mainman του σχήματος JB διετέλεσε τραγουδιστής για ένα σεβαστό διάστημα) αργότερα, ήρθε η ώρα για το ιστορικό ομώνυμο ντεμπούτο, που μέχρι σήμερα αποτελεί ένα cult μνημείο για τους doom και heavy metal fans παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα “Monument” (2003) και “Wolf’s Return” (2005) που ακολούθησαν, εύκολα ώθησαν τη μπάντα να σκαρφαλώσει μερικά σκαλιά ψηλότερα στη κλίμακα της μουσικής και γενικότερης καλλιτεχνικής εξέλιξής της, προσθέτοντας όλο και περισσότερες heavy metal επιρροές στο όλο και πιο συμπαγές υλικό, χωρίς όμως η μπάντα να αποκυρήξει ποτέ τις groovy-rocking ρίζες της.

Διαβάστε περισσότερα στο Coremag.gr!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης