«Κάτω από το Δέρμα» της Σκάρλετ Γιόχανσον είναι κρυμμένη η πιο συναρπαστική ιστορία… Με στοιχεία από road movie, αλλά και ισχυρές δόσεις επιστημονικής φαντασίας και ρεαλισμού, το κινηματογραφικό αυτό καλειδοσκόπιο παρουσιάζει τον κόσμο μας μέσα από τα μάτια μιας εξωγήινης.  

Μετά το γκανγκστερικό «Sexy Beast» με τον υπέροχο Μπέν Κίνγκσλει και την ταινία-μυστήριο, «Γέννηση» (Birth), με τη Νικόλ Κίντμαν στο προσκήνιο, ο Βρετανός Τζόναθαν Γκλέιζερ επιλέγει να ταράξει τα ήρεμα κινηματογραφικά ύδατα, με το πολυαναμενόμενο «Κάτω Από το Δέρμα». Έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, η τελευταία ταινία του Βρετανού «κινηματογραφικού απογόνου του Στάνλεϋ Κιούμπρικ» τοποθετεί σε πρώτο πλάνο τη μελαχρινή σέξι εξωγήινη Σκάρλετ Γιόχανσον.
Η Σκάρλετ Γιόχανσον, υποδύεται ένα εξωγήινο πλάσμα το οποίο κατεβαίνει στη Γη με τη μορφή μιας γοητευτικής και αισθησιακής γυναίκας. Με φόντο τους απομονωμένους αυτοκινητόδρομους της Σκωτίας, μοναδικός της στόχος είναι να “ψαρεύει” ανυποψίαστους άνδρες και να τους εξαφανίζει μυστηριωδώς! Σύντομα όμως, αρχίζει να δένεται συναισθηματικά με τους γήινους, κάτι το οποίο αναμένεται να τη φέρει σε σύγκρουση με το είδος της.

Πηγή: Film bulletin
Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης