Μια παράσταση για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Το αεροδρόμιο για ακόμη μια φορά ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Εθνικό Θέατρο στους χώρους του, με το έργο «Μπουμπούκι τριαντάφυλλο», μία ολοκαίνουργια παράσταση που διηγείται τις περιπέτειες ενός μικρού μπουμπουκιού που…«θα προτιμούσε να είναι πουλί ή, έστω, αεροπλάνο!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Μπουμπούκι τριαντάφυλλο», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου, σε 45 παιδάκια από το 1ο νηπιαγωγείο Κορωπίου, που θα επισκεφθούν το αεροδρόμιο, στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών ξεναγήσεων στους χώρους του.

Η παράσταση την οποία παιδιά και εκπαιδευτικοί έχουν αγκαλιάσει πολύ ζεστά, δημιουργήθηκε για να μεταφέρεται στα νηπιαγωγεία και να μεταμορφώνει το σχολικό περιβάλλον σε τόπο παραμυθένιο: Με εργαλεία το παιχνίδι των ρόλων, τις μεταμορφώσεις, τη διάδραση, το τραγούδι και την αφήγηση, χτίζεται ένα συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα, πολύ πιο κοντά στο παιδικό παιχνίδι παρά σε ένα θέαμα. Για 45 λεπτά, η ηθοποιός Ελενα Μαρσίδου, με πολύχρωμα σκηνικά αντικείμενα, κούκλες και ένα ευφάνταστο σκηνικό-κοστούμι, ζωντανεύει το παραμύθι, εμπλέκοντας τους μικρούς θεατές στη θεατρική πράξη.

Κείμενο: Μαρία Παπαλέξη
Σκηνοθεσία – Εικαστική σύνθεση: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Ερμηνεύει η Έλενα Μαρσίδου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε χώρο ελεύθερης πρόσβασης, επίπεδο Αναχωρήσεων, Είσοδος 1.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα μπουμπούκι, λουλούδι μικρό…
Ένα τριανταφυλλάκι ακίνητο στο κλαδί του, αλλά ανήσυχο σαν μικρό παιδί, που όλα θέλει να τα δει και να τα μάθει, όλο τον κόσμο να τον γυρίσει και να τον γνωρίσει.
Ένα μπουμπούκι χαριτωμένο, γλυκό και τρυφερό, που όμως έχει και θάρρος και τόλμη και δύναμη.
Ο πρωταγωνιστής του έργου Μπουμπούκι τριαντάφυλλο είναι ένα πολύ πεισματάρικο λουλούδι. Ο ρόλος του δεν του αρέσει καθόλου, θα προτιμούσε να είναι πουλί ή, έστω, αεροπλάνο. Μάταια η Αφηγήτρια προσπαθεί να του εξηγήσει πως «τριανταφυλλιά μαμά τριαντάφυλλα γεννά» κι αυτό δεν αλλάζει.
Το τριανταφυλλάκι θα χρειαστεί να γνωρίσει ένα πανικόβλητο ποντίκι, ένα άτακτο κοριτσάκι, ένα κοσμογυρισμένο αηδόνι, ένα σμήνος εργατικά μελισσάκια και μια επικίνδυνη συλλέκτρια λουλουδιών, για να καταλάβει πως όσο μικρός ή «ακίνητος» κι αν είναι κανείς, πάντα μπορεί να απολαύσει τα δώρα της φιλίας και της γνώσης, να αποκτήσει εμπειρίες, να χαρεί τη ζωή και… στην ανάγκη να δείξει τα αγκάθια του!

Ένα παραμύθι σαν τραγούδι, μια παράσταση σαν παιχνίδι, που εμπλέκει στη θεατρική δράση και τους μικρούς θεατές.

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης