Σε μια παραμυθένια, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η λαμπερή πρεμιέρα του Καρυοθραύστη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014. Η επιτυχημένη παραγωγή του Μπαλέτου της ΕΛΣ στην ονειρική χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, ενθουσίασε τους μικρούς και τους μεγάλους θεατές της παράστασης που γέμισαν ασφυκτικά το θέατρο Ολύμπια. Το κοινό χειροκρότησε με τον πιο θερμό τρόπο τους Α’ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους, το Corps de Ballet και την Ορχήστρα της ΕΛΣ υπό τον μαέστρο Γιώργο Βράνο, όπως και την Παιδική Χορωδία υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη.

Η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, ο Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι μας ταξίδεψε στον υπέροχο κόσμο του παραμυθιού. Η ονειρική χορογραφία, τα μαγευτικά σκηνικά και κοστούμια που ήρθαν από την Κρατική Όπερα της Βιέννης και η διάσημη μουσική του Τσαϊκόφσκι καθήλωσαν το κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμπνευσμένη χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα ειδικά για το μπαλέτο της ΕΛΣ εστιάζει στο όνειρο της Κλάρας, σε μια δραματική διαδικασία ενηλικίωσης μέσα από την αγάπη και το φόβο. Η υπέροχη χορογραφία, η συναισθηματική δύναμη και η βαθιά θεατρικότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι μάγεψαν τους θεατές. Τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια σχεδίασε ο διακεκριμένος σκηνογράφος Κριστόφ Κρέμερ, ο οποίος απέδωσε στο έπακρο τον παραμυθένιο κόσμο της ιστορίας.

Οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de ballet χειροκροτήθηκαν θερμά, ενώ ξεχώρισαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Α’ Χορευτές Νατάσα Σιούτα, Ίγκορ Σιάτζκο, Γιώργος Βαρβαριώτης και Αιμιλία Γάσπαρη. Η Ορχήστρα της ΕΛΣ υπό τον μαέστρο Γιώργο Βράνο απέδωσε εξαιρετικά την υπέροχη μουσική του Τσαϊκόφσκι, ενώ η Παιδική Χορωδία υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη χρωμάτισε με παιδική αθωότητα την ονειρική παραγωγή, αποσπώντας θερμότατο χειροκρότημα.

Η παράσταση συνεχίζεται στις 23, 24 Δεκεμβρίου 2014 & 3, 4, 9, 11 Ιανουαρίου 2015 (απομένουν λίγα εισιτήρια)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης