Χρήσιμες πληροφορίες και φωτογραφίες, για τα χωριά του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, τις ιστορικές Μονές, τις δραστηριότητες αναψυχής, τις τοπικές γεύσεις, τη μουσική παράδοση αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, θα βρουν οι επισκέπτες της περιοχής, στον Περιηγητικό Οδηγό για τον Ταΰγετο, που εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με στόχο την ανάδειξη της περιοχής.

Μέσω του Περιηγητικού Οδηγού του Δήμου Καλαμάτας για τον Ταΰγετο, όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Καλαμάτας «ο επισκέπτης καλείται να γνωρίσει έναν πανέμορφο τόπο – χειμώνα, καλοκαίρι – με δάση, τρεχούμενα νερά, πανίδα και, κυρίως, μοναδική σε ευρωπαϊκό επίπεδο χλωρίδα. Επιπλέον, τα ιστορικά μοναστήρια του Ταϋγέτου – κέντρα προετοιμασίας της εθνεγερσίας –, τα μονοπάτια, τα πετρόκτιστα σπίτια, γεφύρια και νερόμυλοι, τα πατροπαράδοτα έθιμα και τα μοναδικά προϊόντα, μαζί με τη φιλοξενία των κατοίκων, προσκαλούν τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι με μοναδική και πλούσια απόλαυση, αλλά και γνώση, θύμηση και εμπειρίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Οδηγός περιλαμβάνει κείμενα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, έχει εκτυπωθεί σε 6.500 αντίτυπα και 500 CD και θα διανεμηθεί σε φορείς και στις Τοπικές Κοινότητες του Ταϋγέτου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Π. Νίκα, ο τουριστικός οδηγός είναι το πρώτο βήμα του Δήμου. Θα ακολουθήσουν και άλλα, με δεύτερο, μια προσπάθεια ανάδειξης του Τουριστικού του Ταϋγέτου, ώστε να λειτουργήσει για όλη την περιοχή ως μια οικονομική βάση. Το τρίτο αφορά σε συνεργασία μεταξύ Δήμων Καλαμάτας και Σπάρτης αλλά και με τους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Δυτικής Μάνης, Μεγαλόπολης, όσον αφορά στον Ταΰγετο και την ανάπτυξή του. Όπως είπε ο Π. Νίκας, πολύ γρήγορα θα υπάρξουν νέα για τη συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης, αφού ήδη υπήρξε επικοινωνία με τον δήμαρχο της περιοχής κ. Βαλιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης