Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι μουσικοί της Jazz σκηνής, Σπύρος Εξάρας και Elio Villafranca έρχονται απευθείας από τη Νέα Υόρκη στο Beton7 για μια ακόμη παράσταση στις 28 Απριλίου.

Ο παγκόσμια φημισμένος έλληνας μουσικός κλασικής jazz κιθάρας, Σπύρος Εξάρας και ο διεθνώς αναγνωρισμένος κουβανός πιανίστας της Jazz μουσικής Elio Villafranca (steinway jazz artist), ξεκίνησαν πρόσφατα τη συνεργασία τους στη Νέα Υόρκη. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ένας μοναδικός ήχος που συνδύαζει το κουβανέζικο πάθος της αφρικανικής διασποράς, με τα μυστήρια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, μέσα από τη δική τους προσωπική προσέγγιση στα πρότυπα της jazz μουσικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

 
Οι δύο μουσικοί θα παρουσιάσουν αυτόν τον μοναδικό ήχο παίζοντας αυθεντικά κομμάτια παραδοσιακής ελληνικής και κουβανέζικης μουσικής.

Τα τελευταία χρόνια η καριέρα του Elio Villafranca έχει αναπτυχθεί σημαντικά με την διεθνή κριτική του τελευταίου του άλμπουμ “The Source In Between” και τις παραστάσεις του στο Lincoln Center στη Νέα Υόρκη, στο the Blue Note, Caramoor Music Festival αλλά και με τη μακροσκελή λίστα ευρωπαϊκών περιοδειών του σε κλαμπ, συναυλίες, και σημαντικά φεστιβάλ μουσικής. Στη πορεία αυτή έχει συνεργαστεί με θρύλους της τζαζ μουσικής όπως Wynton Marsalis, Pat Martino, Sonny Fortune, Eddie Henderson, Johnny Pacheco, Horacio “El Negro” Hernández και Lenny White.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ενεργητικό του Σπύρου Εξάρα συγκαταλέγονται παραστάσεις με επιφανείς έλληνες συνθέτες όπως ο Μ. Φραγκούλης, Μ. Θεοδωράκης, Ε. Ρεμπούτσικα, Κ. Χατζής, και Ε. Ανδριόπουλος. Σε διεθνείς μουσικές παραστάσεις έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Shirley Bassey, Randy Brecker, legendary Jazz singer Mark Murphy και τον νικητή των βραβείων Grammy David Valentin. Εισέβαλε στον χώρο της ποπ μουσικής με την συμμετοχή του ως ο σόλο κιθαρίστας στη μεγάλη επιτυχία “My All” της Mariah Carrey. Το πρόσφατο CD του “Phrygianics” κυκλοφόρησε από την Blue Records αποσπώντας πολυάριθμες κριτικές ενώ έχει συνθέσει και μουσικές για διάφορες ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.

Πληροφορίες
Μουσικές παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο, 27 και στις 28 Απριλίου 2012
Ώρα: 21.30
Εισιτήριο: 20€
Προπώληση εισιτηρίων: Από 23 Μαρτίου μέχρι 25 Απριλίου στο κατάστημα Discophile, Πανεπιστημίου 34, Αθήνα, (τηλ: 2103644788)
www.eliovillafranca.net
www.spirosexaras.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης