Στο κοιμητήριο Χαλανδρίου έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι η κηδεία του αγαπημένου μας μουσικού παραγωγού Γιώργη Ξυλούρη, γιου του αείμνηστου Νίκου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης μετά από τροχαίο δυστύχημα.

Η οικογένεια του, φίλοι και συνεργάτες τον αποχαιρέτησαν με μαντινάδες, συγκινητικά μηνύματα και λόγια πόνου. Αρκετός κόσμος έσπευσε από την Κρήτη, για το τελευταίο αντίο, ενώ στεφάνι έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Ξυλούρης διατηρούσε με προσωπικό μεράκι και φροντίδα το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, ενώ συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών που αγαπούσαν την παραδοσιακή μουσική.

Βρέθηκε στη συχνότητα του «105,5 στο Κόκκινο» από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, διατηρώντας επιτυχημένες εκπομπές αφιερωμένες στη μουσική που εκτείνονταν πέρα από τα όρια της παράδοσης. Ανάμεσα σε αυτές, ο «Αόρατος Θίασος».

Παράλληλα, είχε συνεργαστεί με το ραδιόφωνο της Ζούγκλας, παρουσιάζοντας την εκπομπή «Ηχώ του Χρόνου», που κινούταν στα μονοπάτια του καλού εντέχνου ελληνικού τραγουδιού, στα στενά και στα υπόγεια του ρεμπέτικου και λαϊκού, αλλά και στους δρόμους της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής

Δικής του έμπνευσης και υλοποίησης η «Κρήτη τραγουδάει», η συναυλία που το καλοκαίρι συγκέντρωσε στο Θέατρο Βράχων χιλιάδες θεατές. 

Μαζί με τη μητέρα του Ουρανία συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο «Νίκος Ξυλούρης» (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσματζόγλου).

 Πηγή φωτό: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης