Το ανακαινισμένο Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου του Λονδίνου (Victoria and Albert Museum) έχει αποκτήσει έναν τεράστιο υπόγειο χώρο εκθέσεων, μέρος ενός σχεδίου βελτίωσης του μουσείου προϋπολογισμού 55 εκατομμυρίων λιρών (62 εκατ. ευρώ), ανακοίνωσε ο διευθυντής του μουσείου, Τρίστραμ Χαντ.

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από τρία χρόνια εργασιών που περιλαμβάνουν την αφαίρεση αρκετού χώματος τόσου όγκου όσο 10 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, ο νέος εκθεσιακός χώρος, που βρίσκεται 18 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, είναι έτοιμος να ανοίξει στο κοινό ως Αίθουσα Σέινσμπερι.

Οι νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν την Αυλή Σάκλερ και την Αίθουσα Μπλαβάτνικ, οι οποίες διαμορφώνουν τη νέα είσοδο του δημοφιλούς μουσείου. Τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει το μουσείο στην κεραμεική τέχνη, το δάπεδο της αυλής έχει καλυφθεί με 11.000 χειροποίητα πορσελάνινα πλακάκια, τοποθετημένα σε 15 διαφορετικά σχέδια.

«Αυτό που κάναμε (…) είναι να δημιουργήσουμε αυτόν τον καθιστικό χώρο για το Λονδίνο ο οποίος συνδυάζει (την αίσθηση του να είσαι) στον δρόμο και στο μουσείο», είπε ο Χαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης