To Φεστιβάλ Βωβούσας συνοδεύει τη δροσερή βοή του Αώου με μια εμπνευσμένη επιλογή καλλιτεχνών και χώρων, που θα καλύψουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του χωριού, ενισχύοντας τη έμφυτη μουσικότητα του βουνού.

Πολυφωνία, απ’ το Α ως στο Ω

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίσως μια από τις πιο αξέχαστες στιγμές του περσινού φεστιβάλ, ήταν το πρωινό που ακολούθησε τη νοσταλγική εμφάνιση του πολυφωνικού σύνολου ΧΑΟΝΙΑ. Διστάζοντας να αναχωρήσουν για τον επόμενο προορισμό τους, τα μέλη της ΧΑΟΝΙΑΣ έκαναν μια σύντομη impromptu εμφάνιση πάνω στο μονότοξο γεφύρι του χωριού που ενώνει τους δύο μαχαλάδες, το παλαιότερο εν χρήση γεφύρι στο Ζαγόρι! Φέτος επιστρέφουν με διευρυμένο ρεπερτόριο, ερμηνέυοντας τραγούδια για τα νερά και τα βουνά, την αγάπη και την ξενιτιά. Εμμένοντας στην πολυφωνία, φέτος το κλείσιμο του Φεστιβάλ ανήκει δικαιωματικά στις Stringless, ένα αποκλειστικά γυναικείο συγκρότητα, που θα παρουσιάσει μια εντελώς πρωτότυπη μουσική πρόταση, όπου όλα τα μουσικά όργανα αντικαθίστανται από τον ήχο που παράγει το ανθρώπινο σώμα.

Orila Residency

H Orila Records παίρνει τα βουνά! Ένα ανεξάρτητο underground label που ειδικεύεται σε πρωτοποριακές πολιτιστικές δράσεις (βλέπε live εμφανίσεις σε ταράτσες, σπηλιές και διαμερίσματα) και πειραματικές κυκλοφορίες με DIY ήθος (κασέτες, CD, βινύλια, art objects κτλ), ετοιμάζεται να συστήσει τέσσερα urban σχήματα στις χαρές της ελληνικής εξοχής! Ο Κωστής Δρυγιανάκης, οι Free Piece of Tape (Γιώργος Αξιώτης και Ευθύμης Θεοδόσης), η Pina Bounce (Θάλεια Ιωαννίδου) και ο Panos Alexiadis θα χρησιμποιήσουν modular synthesizer, ηχογραφήσεις πεδίου, μουσικά όργανα, φωνές, θορύβους και ηλεκτρονικές συσκευές για μια έντονα βουκολική ψυχο-ακουστική εμπειρία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Opening Night

Το φεστιβάλ θα ανοίξουν οι Plectrum Lab, κουαρτέτο νυκτών εγχόρδων, αποτελούμενο από δύο μαντολίνα, μια μαντόλα και μια κιθάρα. Όπως και πέρσι, το σκηνικό δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που περιμένετε. Σταθερά κάτω απ’ τα άστρα, η έναρξη γίνεται άλλοτε σε λόφους και ξέφωτα, άλλοτε σε φροντισμένους κήπους ντόπιων που δείχνουν την αγάπη τους για το φεστιβαλ καλώντας το κοινό κυριολεκτικά στο σπίτι τους.

Οι Plectrum Lab θα παρουσιάσoυν αυθεντικά έργα και μεταγραφές για μαντολίνο από τον 17ο αι. έως και σήμερα, ενώ έκπληκτοί φεστιβαλιστές θα συγχνωτίζονται με μαυροφορεμένες γιαγιάδες, μασουλώντας σπιτικά γλυκά.

29 Ιουλίου – 6 Αυγούστου, 2016

Ζαγόρι, Πίνδος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης