Συνέντευξη στην Αναΐς Θεριανή Βάθη

Νέος, ανερχόμενος με πολύ έμπνευση και φιλοδοξίες για αυτό που αγαπά. Στις 13 Οκτώβριου, ο Παύλος Ρεμπής επιστρέφει στα δρώμενα της ελληνικής pop-rock σκηνής, παρουσιάζοντας τον προσωπικό του δίσκο «Βάλε Μουσική», στο Holywood Stage, σε ένα full band live γεμάτο εκπλήξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί του στη σκηνή θα βρεθούν η Δέσποινα Λεοντή (opening act) και ως special guests οι:

-Κύριος Κ.
-Λεωνίδας Μαράντης
-Νίκος Γώγος

Με όπλα του, την γεμάτη ένταση και ταυτόχρονα μελωδική φωνή του, ο Παύλος Ρεμπής συνεχίζει τη δυναμική του παρουσία στην ελληνική μουσική, με την κυκλοφορία από την Spider Music, του νέου digital album του, με τίτλο «Βάλε Μουσική» που περιλαμβάνει δέκα νέα τραγούδια σε ενορχήστρωση μαζί με τους Γιάννη και Χάρη Μιχαηλίδη (Δραμαμίνη)!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα περισσότερα τραγούδια του δίσκου ο Παύλος Ρεμπής υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, ενώ στο album συνυπογράφουν επίσης είτε συνθετικά είτε στιχουργικά και οι: Χάρης Μιχαηλίδης, Κοραλία Αλιφραγκή, Νίκος Γώγος και Σταύρος Ζαχαρίας.

Ο Παύλος Ρεμπής μίλησε αποκλειστικά στο Zougla.gr και την Αναΐς Θεριανή Βάθη:

Ερωτήσεις:

1. Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές;

Από ξένες επιρροές θα επέλεγα τους Stereophonics, Coldplay, Snow Patrol, Arctic Monkeys, Radiohead, Pink Floyd, Portishead, Doves, Blackfield, Oasis, Archive, ενώ από ελληνικές τους Γ. Δημητριάδη, Μ. Φάμελλο, Ν. Πορτοκάλογλου, Σ. Δρογώση, Μ. Στρατή, Ξύλινα Σπαθιά, Πυξ Λαξ, Δραμαμίνη.

2.Μίλησε μας για τον νέο σου δίσκο.

Περιέχει 10 τραγούδια κυρίως σε δικούς μου στίχους και μουσική. Κυκλοφορεί από την Spider Music και είναι σε επιμέλεια παραγωγής και ενορχήστρωσης των αδελφών Γιάννη και Χάρη Μιχαηλίδη από το συγκρότημα Δραμαμίνη, οι οποίοι εκτός από τις δικές τους εξαιρετικές δουλειές έχουν «εμπλακεί» και σε παραγωγές καλλιτεχνών όπως η Ελεονόρα Ζουγανέλη, Φίλιππος Πλιάτσικας, Πάνος Μουζουράκης, Στάθης Δρογώσης κ.α. Οπότε αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα που τα αδέλφια Μιχαηλίδη ανέλαβαν την πρώτη μου προσωπική δουλειά.

Τις ηλεκτρικές κιθάρες, το μπάσο και τα πλήκτρα αναλαμβάνει εξολοκλήρου ο Χάρης Μιχαηλίδης ενώ τον προγραμματισμό ο Γιάννης και τα τύμπανα ηχογραφούνται στο στούντιο του Θοδωρή Κοντάκου (Κύριος Κ.) από τον Αλέκο Κούρτη (Δραμαμίνη, Φ.Πλιάτσικας, Μ. Στρατής, Joanna Drigo κ.α.). Ο Κύριος Κ. βάζει και αυτός τις δικές του ιδιαίτερες ιδέες σε κάποια τραγούδια και το πάζλ συμπληρώνεται με τη συμμετοχή των Jim Σταρίδας (Μαραβέγιας band) στο τρομπόνι σε ένα τραγούδι και σε ένα άλλο την Αριέτα Σαϊτά στο βιολί.

Ιδιαίτερη επίσης στιγμή στο άλμπουμ είναι η συνεργασία μου και από δημιουργικής πλευράς με τον Χάρη Μιχαηλίδη στο τραγούδι με τίτλο «Ηφαίστειο» με τον Χάρη να ντύνει με μια «εκρηκτική» μουσική τους στίχους που είχα γράψει.

Τέλος συνεργάζομαι σε 2 τραγούδια με τους Νίκο Γώγο και Σταύρο Ζαχαρία ενώ ένα από τα πιο όμορφα ρεφρέν του άλμπουμ στιχουργικά ανήκει στην Κοραλία Αλιφραγκή.

3. Πώς θα ήθελες να σε θυμάται ο κόσμος σε λίγα χρόνια;

Τιμή μου θα ήταν ο κόσμος να με βάλει μέσα στη ζωή του…Να λέει «θα πάω ένα ταξίδι» και να παίρνει μαζί του τραγούδια μου να τον συντροφεύουν…Σε μια παραλία ίσως…Σε στιγμές μοναξιάς ή και χαράς…Τα τραγούδια που γράφω και φεύγουν στον κόσμο τα νιώθω σαν παιδιά. Όπως τα παιδιά ουσιαστικά αντικατροπτίζουν τους γονείς, έτσι θεωρώ πως είναι και τα τραγούδια που γράφει ένας καλλιτέχνης. Είναι μεγάλη υπόθεση να ακούς ένα τραγούδι και να καταλαβαίνεις τόσα πολλά για τον δημιουργό του. Σε αυτή τη βάση θέλω να θυμάται ο κόσμος τον Παύλο να ακούει τα τραγούδια του και να νιώθει πως με γνωρίζει.

4. Ποιες είναι οι επόμενες παραστάσεις σου;

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου παρουσιάζω ζωντανά την πρώτη μου προσωπική δουλειά με τίτλο «Βάλε Μουσική» που κυκλοφορεί από την Spider Music, στο Holy-Wood Stage παρέα με εξαιρετικούς καλεσμούς καλλιτέχνες τους Νίκο Γώγο, Λεωνίδα Μαράντη και τον Κύριο Κ. Επόμενη εμφάνιση θα είναι περί τα τέλη Νοέμβρη αλλά ακόμα δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο.

Η προπώληση (8€ με μπύρα ή κρασί) ξεκίνησε στα Public του Συντάγματος.

Γενική είσοδος: 10€ με μπύρα η κρασί

Ακούστε το τραγούδι:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης