Ίσως μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του 21ου αιώνα στον χώρο της κλασικής μουσικής, μαθήτρια του θρυλικού Victor Karpovich Merzhanov, η Hideyo Harada χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Gramophone ως μία από τις κορυφαίες πιανίστες του αιώνα κατατάσσοντας τη δισκογραφία της ως μέρος της παγκόσμιας καλλιτεχνικής και ιστορικής κληρονομιάς του ρεπερτορίου του πιάνου, ανάμεσα σε εκείνες του Maurizio Pollini και της Martha Argerich (Bryce Morrison). Η Harada είναι νικήτρια μερικών εκ των μεγαλύτερων διεθνών διαγωνισμών πιάνου όπως ο διεθνής διαγωνισμός της Γενεύρης (CIEM), ο Rachamninoff της Μόσχας και ο Schubert στο Ντόρτμουντ.

Μεγάλες στιγμές σε διεθνείς σκηνές στην καρίερα της Harada περιλαμβάνουν το Moscow Tchaikovsky Conservatory, το Vienna Musikverein, το Berlin Konzerthaus, το Leipzig Gewandhaus, την Alte Opera στη Φρανκφούρτη, το Geneva Victoria Hall, το Prague Rudolfinum, και το Suntory Hall στο Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει στο ενεργητικό της δεκάδες πολυβραβευμένες ηχογραφήσεις με την εταιρεία Audite καθώς και με διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα. To άλμπουμ της με έργα Grieg, αναγνωρίστηκε διεθνώς και κέρδισε ειδικά βραβεία και διεθνή αναγνώριση για την ιδιαίτερη αισθητικής της προσωπικής της ερμηνείας. Το 2008 η Hideyo Harada ηχογράφησε έργα Tchaikovsky και Rachmaninoff. Ο δίσκος βραβεύτηκε από το περιοδικό Gramophone (Απρίλιος 2009). Η τελευταία της ηχογράφηση με έργα Schumann και Schubert κέρδισε το «Αστέρι» του μήνα από το Γερμανικό μουσικό ίδρυμα «Fono Forum» και το «Supersonic Award» του περιοδικου του Λουξεμβούργου «Supersonic Award».

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ της στην Αθήνα περιλαμβάνει έργα Beethoven, Schumann, Medtner και Rachmaninoff. Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη «Pre-concert talk» σχετικά με τα έργα της συναυλίας. Γενική είσοδος 10€. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν σε υποτροφίες σπουδαστών πιάνου κατά τη θερινή περίοδο 2018 στο εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της συναυλίας μπορείτε να βρείτε στο www.pianoplusfestival.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 – 19.30

Ίδρυμα Αττικού Ωδείου: Ερατοσθένους 8, Παγκράτι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης