Το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη λειτουργεί πλέον επίσημα στην πόλη των Τρικάλων από την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017.

Το μουσείο λειτουργεί στο κτήριο των παλαιών φυλακών Τρικάλων, δίπλα στον Ληθαίο ποταμό και μερικά μέτρα από το Κουρσούμ Τζαμί, πάνω από τα οθωμανικά λουτρά και με τον παρακείμενο Χριστιανικό Ιερό Ναό να «κλείνει» αυτήν την τετραλογία πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις αίθουσες αποτελούν το μουσείο το οποίο στεγάζεται στον αναδιαμορφωμένο χώρο των παλιών φυλακών των Τρικάλων, περίπου 100 τ.μ. η κάθε μία, όσο ήταν κάθε κελί το οποίο στέγαζε 70 φυλακισμένους μαζί και βαρυποινίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση ξεκινάει με πολλά βιογραφικά στοιχεία, οπτικοακουστικό υλικό και ένα χρονολόγιο με τους σημαντικότερους σταθμούς και τις μουσικές συναντήσεις στην καριέρα του συνθέτη, ανάμεσά τους με τη Μαρίκα Νίνου, τη Σωτηρία Μπέλλου, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και βέβαια τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το έργο του.

Η δεύτερη αίθουσα περιλαμβάνει υλικό από την έκθεση που είχε επιμεληθεί ο Κώστας Χατζηδουλής για τα 25 χρόνια από τον θάνατο του συνθέτη, το οποίο παραχωρήθηκε στον Δήμο Τρικκαίων, ενώ στον ίδιο χώρο μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα μπορεί ο επισκέπτης να επιλέξει τραγούδια από δίσκους των 78 στροφών και δίσκους βινυλίου, ντοκουμέντα σπάνια καθώς και αυθεντικές εκτελέσεις.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Ευρωκίνηση -Βίντεο -Φωτογραφίες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης