Ένας θερινός κινηματογράφος στήνεται μέσα στα δέντρα του Άλσους Νέας Σμύρνης, κάτω από τον φθινοπωρινό αττικό ουρανό. Οι Βραδιές Σινεμά επιστρέφουν για επτά προβολές μέσα στο Σεπτέμβριο, από τις 2 έως και τις 26 του μήνα, με ταινίες μεγάλου μήκους αφιερωμένες στο σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τη διαδικτυακή πλατφόρμα βαλκανικού κινηματογράφου altcine προσφέρουν μια εμπειρία γνωριμίας ή θέασης με νέα ματιά του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, επιλέγοντας επτά αντιπροσωπευτικές παραγωγές ξεχωριστών δημιουργών, με δωρεάν είσοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «φέτος διοργανώνουμε ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στο σύγχρονο Ελληνικό κινηματογράφο με ταινίες ταλαντούχων σκηνοθετών που κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού και αξίζει να τις γνωρίσουμε ή να τις δούμε ξανά από άλλο πρίσμα».

Στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και η ταινία «Μη με ξεχνάς Κωνσταντινούπολη» του Tούρκου σκηνοθέτη Huseyin Karabey, σε σενάριο του συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη.

Στις προβολές θα παραστούν και οι σκηνοθέτες Ρένος Χαραλαμπίδης, Έκτορας Λυγίζος, Δημήτρης Αθανίτης και Γιώργος Γκικαπέππας, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Βραδιές Σινεμά διοργανώνονται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών που ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Οκτωβρίου, με παραστάσεις αρχαίου θεάτρου, κωμωδίες, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, παιδικό θέατρο.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

«Κάθε Σάββατο», του Βασίλη Βαφέα Διάρκεια: 78′

Ένας πατέρας καταξιωμένος σταρ του θεάτρου και της τηλεόρασης έχει μόνο μία ημέρα την εβδομάδα για να βρει ένα κοινό σημείο επαφής με το δεκαπεντάχρονο γιο του. Το Σάββατο…

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

«Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού», του Έκτορα Λυγίζου Διάρκεια: 80′

Τρεις μέρες από τη ζωή ενός αγοριού που δεν έχει δουλειά, κορίτσι ούτε φαγητό. Το μόνο που του έχει μείνει είναι το καναρίνι με το οποίο μοιράζεται κυριολεκτικά ό,τι έχει.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

«Φτηνά τσιγάρα», του Ρένου Χαραλαμπίδη Διάρκεια: 77′

Μια Αυγουστιάτικη νύχτα σε μια σχεδόν ερημωμένη Αθήνα ένας νεαρός άνδρας χωρίς παρελθόν και χωρίς μέλλον περιμένει κάτι να συμβεί στην καρδιά της πόλης.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου

«Μη με ξεχνάς Κωνσταντινούπολη», του Huseyin Karabey Διάρκεια: 114′

Η Κωνσταντινούπολη είναι το σημείο όπου η Δύση συναντά την Ανατολή, ο χώρος όπου για αιώνες συνυπήρξαν αμέτρητες γενιές ανθρώπων από την Ανατολία, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή για τους οποίους η Πόλη εξακολουθεί να αποτελεί κομμάτι της συλλογικής τους μνήμης.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου

«Καμιά συμπάθεια για το Διάβολο», του Δημήτρη Αθανίτη Διάρκεια: 82′

Ένας έρωτας των άκρων στην Αθήνα του αύριο. Ένας ταμίας βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο μιας πρόσφατα αποφυλακισμένης νεαρής σερβιτόρας. Όταν τη χάσει, θα χάσει τα πάντα για να την ξανακερδίσει.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
 
«Στρέλλα», του Πάνου Κούτρα Διάρκεια: 111′

Ο Γιώργος αποφυλακίζεται μετά από 14 χρόνια για έναν φόνο που είχε διαπράξει. Την πρώτη νύχτα του έξω γνωρίζει τη Στρέλλα μια νεαρή τρανσέξουαλ πόρνη. Ερωτεύονται, αλλά το παρελθόν τους θα στοιχειώσει την καινούργια τους ελπίδα.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

«Silent» του Γιώργου Γκικαπέππα Διάρκεια: 92′

Μια νεαρή γυναίκα προσπαθεί να ξαναβρει τη φωνή της που χάνει εξαιτίας μια σπάνιας ασθένειας, ξυπνώντας στην αρχή την ανησυχία και στην συνέχεια την οργή της οικογένειάς της.

Πληροφορίες:

210 9310408 και 2132025922 και 924

Email: politistikosorg@yahoo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης