Είναι κάτι σαν αστικός μύθος ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν τον πονοκέφαλο σαν δικαιολογία για να αποφύγουν το σεξ, σύμφωνα με τους ειδικούς όμως για μια μειοψηφία του πληθυσμού πράγματι υπάρχει σχέση μεταξύ σεξουαλικής δραστηριότητας και κεφαλαλγίας.

Εκτιμάται ότι περίπου ένας στους εκατό ανθρώπους εκδηλώνει πονοκεφάλους που σχετίζονται με τη σεξουαλική δραστηριότητα (HAS), γνωστούς και ως «συνουσιακή κεφαλαλγία» (coital cephalalgia).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «πατέρας» της σύγχρονης ιατρικής, ο Ιπποκράτης, ήταν ο πρώτος που παρατήρησε συσχέτιση ανάμεσα στον πονοκέφαλο, τη γυμναστική και τη σεξουαλική συνεύρεση, δεδομένου ότι η τελευταία μπορεί να συγκριθεί με την ήπιας έντασης σωματική άσκηση. Το 2004, η Διεθνής Εταιρεία Κεφαλαλγίας αναγνώρισε τον πονοκέφαλο που σχετίζεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα ως διακριτό τύπο κεφαλαλγίας.

Ως συνουσιακή κεφαλαλγία ορίζεται ο πονοκέφαλος που εμφανίζεται πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ ή τον οργασμό και στις περισσότερες περιπτώσεις θεωρείται ακίνδυνη. Σε κάποιες –λίγες– περιπτώσεις όμως μπορεί να αποτελεί ένδειξη υποκείμενου προβλήματος υγείας…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης