Ο πρώτος σταθμός του 28ου Φεστιβάλ Γυμναστικής «Άννα Πολλάτου» ήταν το Ληξούρι, με την κεντρική πλατεία να γεμίζει από κόσμο για να παρακολουθήσει τις συμμετέχουσες ομάδες στα εντυπωσιακά προγράμματα που παρουσίασαν.

Πέρα από την «οικοδέσποινα» ομάδα του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Επτανήσων έλαβαν ακόμη μέρος η ομάδα «Αθλησης για Όλους» από την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., τα κορίτσια από το Γυμναστήριο «Vivus» στο Ληξούρι καθώς και σύλλογοι από άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως τη Ζάκυνθο, το Μαρούσι, τη Νέα Σμύρνη κ.α.. Φυσικά, δεν έλειψε η εκπροσώπηση και από χώρες του εξωτερικού, όπως η Βουλγαρία,  Ιταλία και η Πορτογαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδική μνεία, οφείλουμε να κάνουμε στην ομάδα της Πορτογαλίας, η οποία περιλάμβανε άτομα ηλικίας από 45 έως 84 ετών(!), περνώντας το μήνυμα του Φεστιβάλ ότι η Γυμναστική απευθύνεται πραγματικά σε όλους, δίχως  να κάνει διακρίσεις.

Τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν συνδύαζαν αρμονικά την αεροβική, την ακροβατική, τη ρυθμική και την ενόργανη γυμναστική, εντυπωσιάζοντας το κοινό με τη φαντασία που τα χαρακτήριζε και το επίπεδο δυσκολίας τους.

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν η Ελένη Δαρδαμάνη ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΑΓΣ Επτανήσων, Σταύρος Μπασιαρδής. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Γιώργος Κατσιβέλης. Η συνέχεια του 28 Φεστιβάλ Γυμναστικής θα δοθεί το Σάββατο (2/7) με τη διεξαγωγή του για πρώτη φορά στα Φραγκάτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι από τον Καλλιτεχνικοχορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο Μέρμηγκας». Η κορύφωση του Φεστιβάλ θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, την Κυριακή (3/7) στο Κλειστό Γήπεδο «Αντώνης Τρίτσης» του Αργοστολίου.



Πηγή: efimeridakefalonia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης