Την εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου θα ζήσει το απόγευμα του Σαββάτου (1/7) ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο Έφηβος άλτης του επί κοντώ θα πάρει μέρος στο πρώτο Diamond League της καριέρας του. Και θα το ζήσει όχι ως ένα παιδικό όνειρο, αλλά ως μία ακόμη αγωνιστική υποχρέωση στο γεμάτο του πρόγραμμα. Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου την Τετάρτη (28/6) αγωνίστηκε στο μίτινγκ του Νανσί, όπου ξεπέρασε τα 5,36 μέτρα. Ο νεαρός μπορεί στη συνέχεια να απέτυχε στα 5,51 μ. ωστόσο αυτό που έμεινε από την εμφάνιση του είναι το γεγονός ότι ξεκίνησε υψηλότερα από κάθε άλλη φορά τον αγώνες του. «Στο Νανσί δεν βγήκε όπως ήθελα όμως αυτό δεν λέει κάτι, γιατί έτσι είναι το επί κοντώ. Ήταν η πρώτη φορά που ξεκίνησα τόσο ψηλά, δείγμα της καλής κατάστασης στην οποία βρίσκομαι. Δεν με αγχώνει να ξεκινάω ψηλά, αντίθετα με ξυπνάει και με κάνει να είμαι από νωρίς σε εγρήγορση, αφού μπαίνω από την αρχή του αγώνα δυνατά».

Ο Καραλής βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης στο Παρίσι, προκειμένου το Σάββατο (1/7, 20.30- ΕΡΤ2 21.00) να πάρει μέρος στο πρώτο Diamond League της καριέρας του και να γίνει ο νεαρότερος ποτέ Έλληνας αθλητής ή αθλήτρια, που μετέχει στη σειρά των διαμαντιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πριν δύο χρόνια έβλεπα παρέα με τη μητέρα μου Diamond League και της είπα “μαμά θέλω κι εγώ κάποια στιγμή να πάρω μέρος σε αυτούς τους αγώνες”. Τελικά αυτό το όνειρο εκπληρώνεται πολύ γρηγορότερα απ΄ότι περίμενα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι΄αυτόν τον αγώνα. Νιώθω προσμονή και ενθουσιασμό», είπε αρχικά ο Καραλής και εξήγησε: «Όταν, όμως, μπω στον αγωνιστικό χώρο θα είναι για εμένα ένας ακόμη αγώνας στον οποίο θα κληθώ όπως κάθε φορά να πετύχω το καλύτερο. Σαν αθλητής απολαμβάνω κάθε μου συμμετοχή, οπότε πιστεύω πως τη συγκεκριμένη θα έχω την ευκαιρία να τη ζήσω ακόμη περισσότερο». Ο Καραλής μετά το Παρίσι θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του, το επόμενο Σαββατοκύριακο (8-9/7) στην Κατερίνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης