Πήγε στο Λονδίνο με στόχο την υψηλότερη θέση στο βάθρο και φρόντισε να το δείξει αυτό με το… καλημέρα.

Ο λόγος για την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Στίβου, προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό του επί κοντώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο χρειάστηκε μόλις ένα άλμα στα 4.60μ. για να προκριθεί στον τελικό της Κυριακής, δείχνοντας ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια , που αναζητά το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που της λείπει, περίμενε όλες τις συναθλήτριές της να κάνουν προσπάθειες σε μικρότερα ύψη και πήδηξε τελευταία, περνώντας το πραναφερθέν ύψος για… πλάκα.

Αποκλείστηκε ο Τέντογλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα ο Μίλτος Τεντόγλου, στην πρώτη συμμετοχή του σε μεγάλη διοργάνωση στίβου, έμεινε εκτός τελικού στο μήκος, καθώς είχε καλύτερο άλμα στα 7.79μ (άν.+0.6 μ/δ) στο 2ο προκριματικό γκρουπ, την ώρα που το όριο ήταν 8.05μ.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι με φετινό ατομικό ρεκόρ 8.30μ είχε ακόμη άλμα (το πρώτο) στα 7.70μ (-0.8 μ/δ) και το τρίτο άκυρο.

Ο Τεντόγλου κατετάγη 19ος στο σύνολο (μετείχαν 31 αθλητές), ενώ με την καλύτερη επίδοση στον τελικό προκρίθηκε ο Τσέχος Ράντεκ Γιούσκα με 8.24μ. Αντίθετα αποκλείστηκε ο Αμερικανός Τζεφ Χέντερσον με 7.84μ, από τα φαβορί ακόμη και για μετάλλιο.

Άνετη πρόκριση για τον Μπολτ

Aπό εκεί και πέρα, ο Γιουσέιν Μπολτ, σε μία από τις τελευταίες παραστάσεις του, εξασφάλισε την πρόκριση του στα ημιτελικά των 100μ. με την 8η καλύτερη επίδοση με 10.07.

Ο Τζαμαϊκανός μετά τη… συνηθισμένη αργή του εκκίνηση ανέβασε στροφές και… φορτσάροντας στα τελευταία μέτρα πήρε την πρώτη θέση στην έκτη σειρά.

Τον καλύτερο χρόνο πέτυχε ο συμπατριώτης του Τζούλιαν Φόρτε, ο οποίος αγωνίστηκε στην 3η σειρά με 9.99, με τον Αμερικανό Κρίστιαν Κόλμαν να τερματίζει σε 10.01 πετυχαίνοντας τον δεύτερο γρηγορότερο χρόνο.

Η κούρσα του Μπολτ

Θρίαμβος Μο Φάρα στα 10.000μ.

Τέλος, στον τελικό των 10.000μ. ανδρών έλαμψε και πάλι ο συνήθης ύποπτος, ο Μοχάμεντ Μο Φάρα,  ο οποίος έκοψε πρώτος το νήμα σε χρόνο 26.49.51 (καλύτερη φετινή επίδοση) κατακτώντας έτσι το χρυσό μετάλλιο.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Τζόσουα Κιπρούι Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα με 26:49.94, με τον Κενυάτη Πάουλ Κιπνγκέτιτς Τανούι να τερματίζει τρίτος σε 26:50.60.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης