Κατώτερη των προσδοκιών ήταν η εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στην πρόβα-τζενεράλε για το κρίσιμο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ κόντρα στην Βοσνία τον Μάρτιο.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ (0-0) την Τετάρτη απέναντι στην Ελβετία στο «Καραϊσκάκη», σε ένα ματς, όπου η «γαλανόλευκη» δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ωστόσο εμφανίστηκε χωρίς φαντασία και ήταν προβληματική στην επίθεση.

Ο αγώνας

Όπως αναμενόταν ο Πορτογάλος παρέταξε την ομάδα μας σε σύστημα 4-4-2 με τον Καρνέζη να είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη και Σπυρόπουλο να βρίσκονται στο δεξιό και στο αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα και τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Κατσουράνης-Καραγκούνης, με τον Μανιάτη να βρίσκεται δεξιά και τον Χολέμπας αριστερά, ενώ το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου.

Η πρώτη καλή ματς ανήκε στην Εθνική μας που απείλησε στο 4ο λεπτό, όταν ο Σαλπιγγίδης από δεξιά έκανε την σέντρα και ο αμαρκάριστος Μήτρογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ομάδα του Σάντος συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλώντας εκ νέου στο 16’ με τον διεθνή στράικερ του Ολυμπιακού, η κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το πρώτο 20λεπτο το συγκρότημα του Χίτσφελντ ισορρόπησε το ματς, ωστόσο έβλεπε την εστία του Καρνέζη με… κιάλια, καθώς η αμυντική γραμμή της Ελλάδας δεν άφηναν ανοιχτούς διαδρόμους στους Ελβετούς.

Εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε και έπρεπε να φτάσουμε στο 44ο λεπτο για να δημιουργηθεί κάποια αξιόλογη φάση. Ο Σπυρόπουλος με μια ωραία ενέργεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Χολέμπας, ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς, καταλήγοντας κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σάντος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Φορτούνη, Ταχτσίδη και Τζιόλη, επιχειρώντας να φρεσκάρει την ομάδα μας, ωστόσο η Εθνική μας δεν απαλλάχθηκε από το επιθετικό της πρόβλημα.

Στη συνέχεια και με τις υπόλοιπες αλλαγές από τους τεχνικούς των δύο ομάδων ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο. Έτσι η Εθνική μας αρκέστηκε στο να έχει μία φλύαρη υπεροχή, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει την εστία των Ελβετών, που μάλιστα λίγο έλειψε να κάνουν το 0-1 με το σουτ του Ροντρίγκες στο 81΄, το οποίο αποσόβησε ο Καρνέζης, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στα υπόλοιπα λεπτά του ματς δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλές χωρίς τέρματα (0-0).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα οι Έλληνες διεθνείς εναπόθεσαν ανθοδέσμη στη μνήμη των 21 φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 στην «Θύρα 7» του «Καραϊσκάκη». Εν συνεχεία ο Κώστας Κατσουράνης βραβεύτηκε, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 συμμετοχών με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κατσουράνης (87′ Μαυρίας), Καραγκούνης (57′ Ταχτσίδης), Μανιάτης (46′ Τζιόλης), Χολέμπας (57′ Φορτούνης), Σαλπιγγίδης (70′ Κονέ), Μήτρογλου (70′ Αθανασιάδης).

Ελβετία (Χίτσφελντ): Ζόμερ, Λιχστάινερ (30′ Μοργκανέλα), Βον Μπέργκεν (75′ Φερνάντες), Ζβέγκλερ, Μπαρνέτα (46′ Στόκερ), Τσάκα, Μπεχράμι (46′ Ινκλέρ), Ροντρίγκες, Γκαβράνοβιτς (69′ Σεφέροβιτς), Μεχμέντι, Τζουρού (46′ Κλόζε).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης