Επίσημος προσκεκλημένος των ιδρυτών της Ακαδημίας των  Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Δημήτρη Ιτούδη, Κώστα Παταβούκα και Γιώργου Ρεγγίνα ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος με την παρουσία του στο καμπ έδωσε χαρά στους μικρούς φίλους του μπάσκετ.

«Χαίρομαι πολύ που βλέπω όλους εσάς να συμμετέχετε σ’ αυτό το camp. Πρέπει να μάθετε από μικροί τη σωστή τεχνική. Να μάθετε να σουτάρετε σωστά, να πασάρετε ή να κάνετε μπάσιμο με επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να χαίρεστε το παιχνίδι, το οποίο είναι ομαδικό άθλημα. Και μακάρι, γιατί όχι, να φθάσετε να παίξετε στο πιο ψηλό επίπεδο και να κάνετε πράγματα, τα οποία δεν έχετε καν φανταστεί» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο πολύπειρος άσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των παιδιών. 

Ο αρχηγός των «πράσινων», μεταξύ άλλων είπε στα παιδία, ότι σκοπεύει να παίζει μπάσκετ για 3-4 χρόνια ακόμα, επισήμανε ότι τον στενοχώρησε η αποχώρηση του Ομπράντοβιτς από τον πάγκο της ομάδας, ενώ στην προτροπή ενός μικρού θαυμαστή του να μείνει για πάντα στον Παναθηναϊκό, είπε αυθόρμητα: «Κι εγώ αυτό θέλω…».

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική μας ομάδα ο Διαμαντιδης είπε: «Δεν ήταν εύκολη η απόφαση να αποχωρήσω. Με στεναχώρησε. Έχω φανταστικές αναμνήσεις, αλλά ήταν μια συνειδητή επιλογή γιατί δεν αντέχω στους ίδιους ρυθμούς χειμώνα καλοκαίρι. Τώρα όμως, στο μυαλό μου είναι μόνο ο Παναθηναϊκός”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην συνέχεια, αθλητές της Ακαδημίας συναγωνίστηκαν τον Διαμαντίδη σε διαγωνισμό βολών, κάποιοι άλλοι έπαιξαν μαζί του στο μισό γήπεδο, ενώ στο τέλος, όλα τα παιδιά πήραν αυτόγραφο από τον αρχηγό του «τριφυλλιού».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης