Την πρώτη της νίκη με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της πανηγύρισε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με το επιβλητικό 3-0 του Άρη, σε παιχνίδι για την 8η αγωνιστική της Super League. Το σκορ άνοιξε στο 10’ με αυτογκόλ του Λαζαρίδη, ενώ στο 39’ ο Λυμπερόπουλος πέτυχε το 2-0 και στο 78’ ο Κάλα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Άξιο αναφοράς ήταν ότι και οι δύο ομάδες είχαν από δύο δοκάρια.

Από νωρίς η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει γκολ, με αποτέλεσμα το ματς να ανοίξει και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για γκολ και στις δύο εστίες. Στο 10’ το 1-0 σημειώθηκε από την μονομαχία του Λυμπερόπουλου με τον Λαζαρίδη στον αέρα, η οποία βρήκε νικητή τον αμυντικό του Άρη, που όμως έκανε λάθος και με το κεφάλι πέτυχε… αυτογκόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 29’ αν ο Κάλα στέκονταν τυχερός. Το σουτ του Ισπανού τράνταξε το δοκάρι του Βελλίδη. Άτυχος στάθηκε και ο Άρης στο επόμενο λεπτό, αφού είχε και αυτός δοκάρι στην προσπάθεια του Καζναφέρη.

Το 2-0 πέτυχε στο 29’ ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Από την ασίστ του Καφέ ο έμπειρος επιθετικός ξεπέρασε τον Βελλίδη και πλάσαρε εύστοχα στην κενή εστία από πλάγια θέση. Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει και να μειώσει το σκορ, όμως είδε την μπάλα να σταματά για δεύτερη φορά στο δοκάρι του Αραμπατζή στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου από την προσπάθεια του Παπαστεριανού.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε τα δοκάρια στο 49’ με τον Δέλλα, όμως κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 78’. Ο Κάλα με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Καφέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΕΚ – Άρης 3-0 (Nova 1)

Γκολ:
10′ αυτ. Λαζαρίδης, 39′ Λυμπερόπουλος, 78′ Κάλα

Κίτρινες κάρτες: Λεονάρντο, Κάλα, Λυμπερόπουλος, Μάκος – Καπετάνος, Παπαστεριανός

Κόκκινες κάρτες:


ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου):
Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Δέλλας (80′ Mανωλάς), Κοντοές, Μάκος, Βάργκας (46′ Γκέντσογλου), Καφές, Λεονάρντο (68′ Λαγός), Λυμπερόπουλος, Μπέλεκ.

Άρης (Σάκης Τσιώλης):
Βελλίδης, Μίσελ, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Παπαστεριανός (68′ Φατί), Πρίττας, Τόχα, Ακόστα (54′ Νέτο), Ούμπιντες, Καζναφέρης (46′ Καπετάνος), Ιάκομπ.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης