Ο ΟΦΗ αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα Περιβόλια Χανίων και έριξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής στη Super League.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου με γκολ των Σίσιτς (33’) και Λαμπρόπουλου (80’) επιβλήθηκε με 2-1 σκορ του Πλατανιά και πήρε μία σημαντική νίκη, αποδεικνύοντας ότι παραμένει το… αφεντικό του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό το «τρίποντο» οι Ηρακλειώτες έφτασαν τους 9 βαθμούς, ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ στον αντίποδα οι «ερυθρόλευκοι» των Χανίων, που μείωσαν προσωρινά με τον Αναστασάκο (48’), παρέμειναν στους 11.

Ο αγώνας

Έπειτα από ένα ημίωρο… κακοποίησης του ποδοσφαίρου, τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν με ένα γκολ, που μάλλον θα ψηφιστεί ως το καλύτερο της αγωνιστικής.

Ο Μίρνες Σίσιτς, με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ από θέση πλάγια και αριστερά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού, δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Κι ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Πλατανιάς δεν κατάφερε να συνέλθει από το σοκ, στη συνέχεια αφυπνίστηκε με εντυπωσιακό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, έπαιξε ρόλο και το γρήγορο γκολ με το οποίο ισοφάρισε, στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Στο 48΄, οι αμυντικοί του ΟΦΗ απέτυχαν να απομακρύνουν τη σέντρα του Μαραγκουδάκη και ο Αναστασάκος από κοντά έγραψε το 1-1.

Ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα με εξ επαφής κεφαλιά «σημάδεψε» τον Γουναρίδη, ενώ στο 65΄ ο γκολκίπερ του ΟΦΗ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ουντότζι.

Στο 76΄, ο Αναστασάκος από το σημείο του πέναλτι σούταρε ελάχιστα άουτ κι εκεί που οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά, βρέθηκαν ξανά πίσω στο σκορ. Ο Λαμπρόπουλος πήρε την πάσα του Σίσιτς και από πολύ δύσκολη γωνία σημείωσε το 1-2 στο 80΄, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Κίτρινες: Ουκάρ (22′, ΟΦΗ), Κάλαϊτζιτς (51′, Πλατανιάς), Παληγεώργος (60′, Πλατανιάς)-Κουτσιανικούλης (17′, ΟΦΗ), Σίσιτς (34′, ΟΦΗ), Μπανούσης (36′, ΟΦΗ), Κουρδάκης (41′, ΟΦΗ), Παπάζογλου (51′, ΟΦΗ), Λαμπρόπουλος (81′, ΟΦΗ)

Πλατανιάς (Χατζηνικολάου):
Κηπουρός, Μαρτσάκης (46′ Μαραγκουδάκης), Τζανής, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Παληγεώργος, Κάλαϊτζιτς, Ουντότζι, Ουκάρ (75′ Γκονζάλες), Αγκιλέρα (87′ Ναζλίδης), Αναστασάκος

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Ζαχαράκης, Κουρδάκης, Σόουζα, Μονιάκης, Μπανούσης (68′ Λαμπρόπουλος), Βερόν, Ζορμπάς (46′ Βιτώρος), Σίσιτς (84′ Περογαμβράκης), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης