Η κοινή συνέντευξη Τύπου των 14 προπονητών και ισάριθμων αρχηγών των ομάδων της Α1 πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο. Πάντως, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος ενδέχεται να αναβληθεί, λόγω της μη συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ο ΚΑΟΔ δεν εκπροσωπήθηκε από τον προπονητή και τον αρχηγό του, λόγω του προγραμματισμένου για αύριο αγώνα Κυπέλλου με τον Κολοσσό στη Δράμα, όπως επικαλέστηκαν οι ιθύνοντες. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΣΑΚΕ όλοι οι προπονητές στο πάνελ, στη γραμμή εκκίνησης του πρωταθλήματος, ήταν Έλληνες.

Οι δηλώσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιώργος Χαλβατζάκης (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ): «Είναι η στιγμή που μιλούν οι πρωταγωνιστές, οι παίκτες κι οι προπονητές. Γνωρίζετε όλοι τα προβλήματα του επαγγελματικού μπάσκετ. Ως νέα διοίκηση προσπαθούμε να τα αποτιμήσουμε. Θέλω να πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, υπάρχει το πρόβλημα με τα τηλεοπτικά. Το μπάσκετ δεν θα γίνει η Ιφιγένεια του ελληνικού αθλητισμού».

Ολυμπιακός

Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής): «Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι έχει αξία και ποιότητα. Όλοι το θεωρούν πλέον δεδομένο και γι΄ αυτό ο φετινός Ολυμπιακός καλείται να δείξει ότι έχει χαρακτήρα και νοοτροπία. Η ομάδα έμεινε ίδια και κατά την άποψή μου ενισχύθηκε. Είχε ένα “απωθημένο”, το οποίο έχει φύγει. Το κατάλαβα με την κουβέντα που είχαμε με παίκτες και προέδρους. Έχει την ίδια επιθυμία για την κατάκτηση νικών και τίτλων. Διαβάζω τις δηλώσεις όλων στην ομάδα, οι οποίες γίνονται χωρίς να υπάρχει συνεννόηση ή γραμμή. Όλοι είναι σεμνοί, ταπεινοί, αλλά το ίδιο φιλόδοξοι».

Βασίλης Σπανούλης (αρχηγός):
«Έχουμε μείνει περισσότερο απ΄όσο θα έπρεπε στα περσινά. Ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν. Πλέον πρέπει να είμαστε σεμνοί, ταπεινοί, να δουλεύουμε σκληρά. Να δουλέψουμε πιο πολύ και να πάμε βήμα-βήμα. Δεν ξέρουμε, όμως, ακόμη αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Είναι απαράδεκτο και υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το μπάσκετ. Πρέπει να σταματήσουν αυτά τα πράγματα. Δεν μπορώ να καταλάβω, πώς μπορεί ένα άθλημα που μας προσφέρει τόσες επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο… να μην ξέρουμε αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο; Για ένα πρωτάθλημα που δεν έχει μία εκπομπή μπασκετική; Που οι ομάδες δεν ξέρουν καν το πρόγραμμά τους; Ξεκινά η Ευρωλίγκα κι εμείς δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ματς. Να δούμε επιτέλους τι θα γίνει. Δεν είμαι υπεύθυνος. Εγώ παίζω μπάσκετ. Αν ήμουν υπεύθυνος θα έκανα τα πάντα για να λυθεί το θέμα. Να σταματήσουμε να υποβαθμίζουμε το πρωτάθλημα. Πιο κάτω δεν γίνεται να το πάμε. Πώς θα μείνουν οι διεθνείς εδώ; Ας προσπαθούσαν να λύσουν τα προβλήματα το καλοκαίρι. Δώρο-άδωρο να προσπαθούν να τα λύσουν την τελευταία εβδομάδα».

Παναθηναϊκός

Αργύρης Πεδουλάκης (προπονητής): «Το ελληνικό μπάσκετ το έχει προβάλει κατά κόρον ο Παναθηναϊκός, χάρη στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το ελληνικό μπάσκετ έχει σχολή, έχει παίκτες που είναι σκεπτόμενοι… σαν μικροί προπονητές. Αυτό έχει περάσει σε όλες τις κατηγορίες. Αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί “σαν κόρη οφθαλμού”. Το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια είναι η παραγωγή. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Δεν ξεκίνησαν οι αθλητές από εδώ, αλλά από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Αυτές φυτοζωούν, το ίδιο και ο σχολικός αθλητισμός. Πλέον οι μικροί δεν μπορούν να ακολουθήσουν το άθλημα του μπάσκετ. Το μπάτζετ έπεσε, αλλά το επίπεδο έμεινε. Οι Έλληνες είναι πολύ ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη, λόγω του χαρακτήρα του… “έχασες-έφυγες”. Έχουμε ξεφύγει από την εσωστρέφειά μας. Η κρίση δεν έχει μόνο προβλήματα, έχει και ευκαιρίες».

Δημήτρης Διαμαντίδης (αρχηγός):
«Για εμάς είναι μία δύσκολη χρονιά. Φέτος είναι κάτι διαφορετικό για όλους. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να μείνει ο Παναθηναϊκός ψηλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν νιώθω ότι έχω περισσότερες ευθύνες. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Θεωρώ ότι όλοι μαζί θα δώσουμε το 100%».

Πανιώνιος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θανάσης Σκουρτόπουλος (προπονητής): «Η ομάδα πήγε πολύ καλά πέρσι. Θέλαμε να κρατήσουμε τον κορμό, αλλά κάποια παιδιά δεν ήθελαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Γι΄αυτό θέλαμε να φτιάξουμε μία ομάδα τριετίας, με νέους παίκτες και ξένους, με στόχο να κοιτάξουμε και την επόμενη ημέρα. Είμαστε αισιόδοξοι».

Μάριος Μπατής (αρχηγός):
«Στόχους δεν θέλουμε να βάλουμε από τώρα. Θέλουμε να παίξουμε το μπάσκετ μας. Στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και στις δύο διοργανώσεις. Θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα λόγω του νεαρού της ηλικίας και το θέμα είναι το πώς θα το διαχειριστούμε αυτό».

Κολοσσός Ρόδου

Μηνάς Γκέκος (προπονητής): «Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή. Το ίδιο ισχύει και για τη Ρόδο. Οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για να φέρουν την ομάδα σε επίπεδο εξυγίανσης. Είναι από τις λίγες ομάδες που δεν χρωστούν στο Δημόσιο. Ο στόχος είναι φέτος να εξυγιάνουμε το σωματείο, για να μην υπάρχουν οφειλές σε κανέναν. Αυτό έγινε χάρη στο “πάντρεμα” καλών αθλητών και επιχειρηματιών της Ρόδου. Βλέπω πόσο αγαπούν όλοι την ομάδα και το νησί τους. Θα θέλαμε οι συνθήκες να είναι καλύτερες. Δεν έπαιξε φέτος στην Ευρώπη ο Κολοσσός, επειδή δεν υπάρχει γήπεδο. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε μία πορεία αντάξια των τελευταίων ετών».

Γιώργος Καλαϊτζής (αρχηγός):
«Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι είμαστε οι πρωταθλητές της επαρχίας κι αυτόν τον τίτλο θέλουμε να διεκδικήσουμε και φέτος. Οι δώδεκα ομάδες ξέρουν ότι θα ηττηθούν από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, οπότε παίζουν ένα πρωτάθλημα μεταξύ τους. Πέρυσι το πήρε ο Πανιώνιος κι εμείς ήμασταν δεύτεροι. Φέτος θέλουμε να είμαστε πρώτοι. Όλα αυτά τα χρόνια ακούμε ευχές. Η λύση, όμως, θα δοθεί όταν οι ομάδες καταλάβουν ότι οι παίκτες είναι η… περιουσία τους. Δεν είναι ούτε τα ντουβάρια, ούτε τα αποδυτήρια. Όταν το καταλάβουν αυτό οι πρόεδροι, τότε θα βρεθούν οι πραγματικές λύσεις. Χαίρομαι που βλέπω 14 Έλληνες προπονητές, που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και ποια είναι η πραγματική περιουσία. Δεν είναι θέμα προσώπων. Τότε μόνο θα έχουμε λύσεις, όχι της τελευταίας στιγμής. Να πάνε όλα καλά, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, σαν παίκτες θα βοηθήσουμε. Δεν μιλάω ως εκπρόσωπος του ΠΣΑΚ, γιατί δεν κληθήκαμε να μιλήσουμε. Να ξεκινήσουν και να τελειώσουν όλα καλά, με υγεία».

Άρης

Βαγγέλης Αλεξανδρής (προπονητής): «Όταν μιλάς σε έναν άνθρωπο που έχει παίξει τόσα χρόνια στην ομάδα και είναι προπονητής του Άρη, ο στόχος του είναι να επιστρέψει κάποια ομάδα στην κορυφή. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μία καλή πορεία, να αποπληρώσουμε τα χρέη την επόμενη διετία και να φτιάξουμε μία ομάδα που να μπορεί να πετύχει αυτόν τον στόχο. Με θλίβει που απουσιάζουν τα θεσμικά όργανα. Πρέπει να υπάρχει κεντρική διαχείριση για το καλύτερο αποτέλεσμα. Να μην αισθανόμαστε ως εθελοντές, γιατί όλοι έχουμε υποχρεώσεις».

Αντώνης Ασημακόπουλος (αρχηγός): «Πίσω μας υπάρχουν παίκτες που είναι… καμάρια, που υπάρχουν στα παιδικά όνειρα. Πρέπει να τα προστατέψουμε αυτά τα όνειρα. Να μπορέσουμε όλες οι ομάδες να λύσουμε τα προβλήματά μας».

ΠΑΟΚ

Σούλης Μαρκόπουλος (προπονητής): «Ο στόχος ήταν μία ανταγωνιστική ομάδα, που θα παίζει καλό μπάσκετ και θα ευχαριστιέται ο κόσμος. Ο λαός είναι πληγωμένος και θα θέλαμε όταν έρθει στο γήπεδο να φτιάξουμε μία ομάδα που για δύο ώρες θα τον κάνει να ξεχάσει τα προβλήματά του. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πληγωθεί. Πρέπει να βρούμε τρόπους να μη γίνεται αυτό, γιατί δημιουργούνται προβλήματα στην όλη λειτουργία του. Σαν ΠΑΟΚ κάναμε αυτή την προσπάθεια, πιστεύουμε ότι τα Ελληνόπουλα μπορούν να αρπάξουν τις ευκαιρίες. Θα έχουμε υπομονή και θα δούμε το αποτέλεσμα στο τέλος της περιόδου».

Λάζαρος Παπαδόπουλος (αρχηγός):
«Πρώτα θα συμφωνήσω με τον κόουτς και τον Σπανούλη. Τα προβλήματα δεν είναι οικονομικά, αλλά διοικητικά. Εδώ είμαστε όλα αυτά τα χρόνια και συζητάμε τα ίδια θέματα. Ποιος θα ανέβει, ποιος θα πέσει, πόσες θα είναι οι ομάδες. Όσο σκεπάζει η διοίκηση τα προβλήματα, αυτά θα συνεχίζουν να υπάρχουν. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ είναι μία καινούρια ομάδα με ταλέντο. Εκτός από παρόν έχει και πολύ μέλλον μπροστά του. Ελπίζω ότι τα παιδιά θα δουλέψουν και θα φτιάξουν μία καινούρια γενιά, που θα βγάλει κι αυτή με τον τρόπο της το μπάσκετ από την κρίση».

Ίκαρος Καλλιθέας

Δημήτρης Πρίφτης (προπονητής): «Δεν κοιτάμε το παραπάνω… αν δεν μας κοιτάξει κι αυτό. Η τρίτη σεζόν του Ικαρου στην Α1 είναι χρονιά καθιέρωσης. Αυτή είναι η βασική επιδίωξή μας. Αυτός είναι ο τρόπος να φτάσεις λίγο ψηλότερα από τις προσδοκίες. Ο βασικός στόχος είναι να είμαστε και του χρόνου σε αυτό το πάνελ, κάτι που σημαίνει ότι η επιδίωξη μας είναι να σωθούμε κι από εκεί και πέρα να κοιτάξουμε το κάτι παραπάνω, όταν αυτό ωριμάσει. Με συνεργασία φτιάξαμε μία ομάδα προσαρμοσμένη στα οικονομικά σημεία των καιρών. Θα βοηθήσουμε μία διοίκηση φερέγγυα και αξιόπιστη. Θέλω να πω κάτι θετικό για το ελληνικό μπάσκετ, το περιβόητο προβληματικό πρωτάθλημα. Η αίσθησή μου είναι ότι πάντα θα είναι σε ένα υψηλό επίπεδο, θα συγκαταλέγεται στα καλύτερα της Ευρώπης, γιατί κρίνοντας από τα φιλικά και τους αγώνες του Κυπέλλου, είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα αμφίρροπο, ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα σε ό,τι αφορά τις θέσεις από το 3 και κάτω. Αυτό οφείλεται στους γηγενείς παίκτες. Οι Έλληνες είναι πολύ καλύτεροι από τους αντίστοιχους γηγενείς σε άλλες χώρες και σε άλλα πρωταθλήματα».

Λάζαρος Αγαδάκος (αρχηγός):
«Το βασικότερο είναι να έχουμε υγεία και όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Θα συμφωνήσω με τους παίκτες, που βιώνουν 100% όλο αυτό που γίνεται. Έχουμε αλλαγές και καινούριο προπονητή, μία νέα νοοτροπία. Ο πρωταρχικός στόχος είναι η κατηγορία γιατί υπάρχουν πολλές αξιόλογες ομάδες. Από εκεί και πέρα εμείς θέλουμε να κερδίσουμε το στοίχημα που βάζουμε πρώτα με τους εαυτούς μας. Αν θα μείνουμε και πόσο ψηλότερα θα φτάσουμε από πέρυσι. Αυτό έχουμε στόχο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Περιστέρι


Τζίμης Κουστένης (προπονητής):
«Με τιμά το γεγονός ότι βρίσκομαι εδώ. Το Περιστέρι είναι μια νέα ομάδα, με το μικρότερο μπάτζετ. Αυτά τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα επιλέχθηκαν φέτος με κριτήριο το πόσο θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία να παίξουν στην Α1. Αυτό είναι το κίνητρό τους. Θα πρέπει να βγάλουν ενθουσιασμό και ανταγωνιστικότητα. Δεν είμαστε το νέο Περιστέρι, οφείλουμε να συνεχίσουμε τα βήματα του προκατόχου μας, του Αργύρη Πεδουλάκη. Να συνεχίσουμε στην παρακαταθήκη που μας αφήνει: να παίζουμε… σκεπτόμενο μπάσκετ. Να δίνουν όλο τους το “είναι”, να βγάζουν ενέργεια και ενθουσιασμό. Ευελπιστώντας ότι όταν γυρνάμε σπίτι μας θα είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθειά μας. Μόνο να υπερθεματίσω αυτό που είπε ο Δημήτρης Πρίφτης, ότι παρότι το ελληνικό μπάσκετ περνάει κρίση όπως κι η κοινωνία, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τιμητικό θεωρούν οι ξένοι ατζέντηδες το ελληνικό πρωτάθλημα και τη συμμετοχή τους σε αυτό. Πρέπει να το διαφυλάξουμε και να “χτίσουμε” πάνω σε αυτό το μπάσκετ. Το ελληνικό πρωτάθλημα, παρά τα προβλήματα, είναι ανταγωνιστικό. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε τον πρωταθλητή Ευρώπης».

Αλέκος Πέτρουλας (αρχηγός):
«Καταφέραμε να σωθούμε παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Αυτό θέλουμε και φέτος. Θεωρούμε ότι είναι θετικό ότι δεν έχουμε άγχος. Θα δουλέψουμε με τα νέα παιδιά. Ο στόχος μας είναι να τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο. Οι φίλαθλοι του Ατρομήτου να βοηθήσουν κι εμάς. Φέτος είναι πιο ιδιαίτερη στιγμή, γιατί τα παιδιά είναι μικρότερα και το χρειάζονται».

Καβάλα

Κρις Χουγκάζ (προπονητής): «Στην Καβάλα είναι η τρίτη χρονιά για μένα, γιατί ήμουν και δύο χρόνια βοηθός. Είναι μία ομάδα που δείχνει εμπιστοσύνη σε νέους Έλληνες προπονητές και αυτό δεν της έχει βγει σε κακό. Το περιβάλλον είναι κατάλληλο για έναν προπονητή να δουλέψει και να κάνει μία ανταγωνιστική ομάδα. Χαίρομαι που βλέπω αρκετούς συμπαίκτες, που έχουμε βρεθεί σε ίδια γήπεδα και προπονητές που έχουμε συνεργαστεί στην ίδια ομάδα. Είναι σημαντικό που δεν βλέπουμε κανέναν μεταφραστή. Πριν 20 χρόνια κάποιοι από μας ήταν στις πίσω θέσεις, όταν κάναμε τις απεργίες για να γίνουν τα πιο σωστά βήματα για το επαγγελματικό μπάσκετ. Δεν πρέπει να τα βάζουμε με την τύχη μας. Το έδαφος είναι πρόσφορο για να χτίσουμε κάτι καινούριο. Γι΄αυτό έχουμε φτιάξει στην Καβάλα την πιο νεανική ομάδα. Υστερούμε σε εμπειρίες, αλλά είμαστε πλούσιοι σε διάθεση. Μεγαλύτερος εχθρός θεωρούμε ότι δεν είναι τα στενά οικονομικά δεδομένα, αλλά ο χρόνος. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον».

Χριστόφορος Στεφανίδης (αρχηγός):
«Αισθάνομαι σαν… πάτερ φαμίλιας. Εγώ… χαλάω τον μέσο όρο και τον ανεβάζω αρκετά. Η ομάδα έχει ενθουσιασμό, ενέργεια και τα θετικά στοιχεία του νεαρού της ηλικίας. Θα πρέπει να εξαλείψουμε όσο μπορούμε τα μειονεκτήματά μας, τα οποία είναι η έλλειψη εμπειρίας, εικόνων και του μυαλού να κρατήσουμε τη συγκέντρωσή μας όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά».

ΑΓΟ Ρεθύμνου

Στέργιος Κουφός (προπονητής): «Όσο πιο πολύ ανατρέξουμε στην περσινή χρονιά, τόσο περισσότερο κακό κάνουμε. Πέρυσι έγινε ένα μικρό θαύμα και φέτος καλούμαστε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι εύκολο. Ο όρκος ο δικός μου και των παιδιών ειναι ότι θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να είναι το Ρέθυμνο ανταγωνιστικό και πάλι. Η δομή του συγκεκριμένου συλλόγου μας δίνει ζωή. Το τεράστιο χορηγικό πρόγραμμα μας έχει φέρει όλους εδώ. Αν δεν υπήρχε, όχι μόνο δεν θα έπαιζε η ομάδα στην Α1, αλλά δεν θα υπήρχε καν».

Αβραάμ Καλλινικίδης (αρχηγός):
«Υγεία πάνω από όλα, δύναμη και κουράγιο. Ο καθένας από τη μεριά του να προσπαθεί να είναι καλύτερο το φετινό πρωτάθλημα από το περσινό. Ξέρουμε ότι η χρονιά θα είναι πιο δύσκολη. Πέρυσι η ομάδα ανέβηκε από την Α2 και λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας, λίγοι μας περίμεναν και λίγοι κατάλαβαν τι κάναμε στον αγωνιστικό χώρο. Αφήνουμε την περσινή χρονιά. Σημασία έχει τι θα γίνει από δω και πέρα. Θέλουμε να μείνουμε ανταγωνιστικοί κι αυτό θα γίνει με σκληρή δουλειά. Θα το καταφέρουμε επίσης βάζοντας τον μπασκετικό μας εγωισμό κάτω από την ομάδα, όπως ξέρουμε να κάνουμε».

Ηλυσιακός

Δημήτρης Παπανικολάου (προπονητής): «Τα τελευταία χρόνια ως παίκτη με λέγατε… γερόλυκο. Γι΄ αυτό τώρα ήθελα να γίνω ξανά νεαρός. Υπάρχουν δύο δρόμοι όταν σταματάς: να ασχολούνται μαζί σου όταν θα πεθάνεις ή να ασχολούνται μαζί σου μέχρι να πεθάνεις. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στο ίδιο τραπέζι με τόσο αξιόλογους προπονητές. Δεν στέκομαι στο γεγονός ότι έχουμε 14 Έλληνες προπονητές. Δεν θα θέλαμε στην Ισπανία ή στη Γερμανία να υπήρχαν μόνο Ισπανοί ή μόνο Γερμανοί. Έχουμε πάρει τεχνογνωσία από μεγάλους ξένους προπονητές, Έχουμε προσθέσει στοιχεία από αυτούς, όπως από τον Ομπράντοβιτς και τον Ίβκοβιτς. Τόσα χρόνια αγωνιζόμενος, όλοι μιλούσαν για αποκέντρωση. Αυτή έχει γίνει. Στο απαξιωμένο κέντρο της Αθήνας έχει μείνει μία μόνο ομάδα: ο Ηλυσιακός. Μειώσαμε πολύ το μπάτζετ και τα λειτουργικά έξοδα, για να μπορούν όλοι στην ομάδα να εισπράττουν τα χρήματά τους και να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ. Είμαι πολύ υπερήφανος που έχω αυτούς τους παίκτες. Μου συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1992 να μην έχει χάσει κανείς ούτε μία προπόνηση. Γι΄ αυτούς τους παίκτες είμαι έτοιμος να… πεθάνω. Κι είμαι πολύ χαρούμενος που είναι αρχηγός ο Νίκος Χατζής, ένας παίκτης που κοσμεί το πρωτάθλημα. Σαν μπάσκετ πρέπει να περνάμε κοινωνικά μηνύματα… Στην κλήρωση όλοι ζητούσαν ένα γήπεδο, λες κι είναι ποδήλατο. Τα νοσοκομεία δεν έχουν γάζες. Μας ακούει ο κόσμος. Λίγη προσοχή σε αυτά που λέμε. Κάποια παιδιά πρέπει να γίνουν παράγοντες, όχι μόνο προπονητές. Να φέρουν καινούριες ιδέες. Να ενωθούμε και να βοηθήσουμε το μπάσκετ να πάει μπροστά. Να μην παρακαλάμε κάθε χρόνο την Πολιτεία. Να φροντίσουμε το προϊόν. Να φέρουμε τα παιδιά στον αθλητισμό».

Νίκος Χατζής (αρχηγός):
«Είμαι ο μεγαλύτερος στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, ειδικά στον Ηλυσιακό. Θέλω να βοηθάω τον οποιονδήποτε εντός κι εκτός γηπέδου. Πόσο μάλλον γι΄ αυτό που ξέρω να κάνω τα τελευταία 18 χρόνια. Μ’ αρέσει να δίνω συμβουλές στους νεότερους. Ο Ηλυσιακός το κάνει αυτό, έχει βγάλει αρκετά παιδιά. Τα τελευταία 4 χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα προσπαθούμε να συνδυάσουμε την εμπειρία με το νέο αίμα, παίζοντας ταυτόχρονα ανταγωνιστικό μπάσκετ».

Πανελευσινιακός

Γιώργος Σκαραφίγκας (προπονητής): «Πέντε χρόνια σε αυτή την ομάδα, μας κράτησε ο οικογενειακός τρόπος λειτουργίας και το στοίχημά μας είναι να μην αλλάξει. Αυτό μας έφερε εδώ. Είμαι στην… ευχάριστη θέση να έχω τις λιγότερες εικόνες από όλους. Κι αυτό ισχύει και για τους παίκτες. Στόχος είναι να βρισκόμαστε εδώ και να δώσουμε στα παιδιά της Ελευσίνας την ευκαιρία να δουν τα ινδάλματά τους από κοντά. Έχουμε όμως μια μεγάλη δυσκολία, καθώς θα δώσουμε 13 ματς εκτός έδρας και 13 σε ουδέτερο γήπεδο».

Χρήστος Δεληγιάννης (αρχηγός):
«Καλό πρωτάθλημα με υγεία και χωρίς βία στα γήπεδα. Για πρώτη φορά η ομάδα είναι στην Α1. Αυτό δημιουργεί ενθουσιασμό στον κόσμο της. Έχουμε την ατυχία να μην παίξουμε στο γήπεδό μας. Ελπίζουμε ο κόσμος να μας τιμήσει στο γήπεδο του Περιστερίου. Η πρόκληση είναι μεγάλη για όλους. Η διοίκηση έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Είμαι τρία χρόνια στην ομάδα και η διοίκηση λειτουργεί με την λογική του ξοδεύω όσα έχω, γι΄αυτό έφτασε τόσο γρήγορα… τόσο ψηλά. Η ομάδα έχει δυνατότητες. Υπάρχει απειρία, αλλά και ενθουσιασμός κι εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε το στόχο μας».

Απόλλων Πατρών

Νίκος Βετούλας (προπονητής): «Θέλω να ευχηθώ ο Απόλλων να είναι και του χρόνου στην Α1 και να σταματήσει να είναι… ασανσέρ. Θεωρώ ότι μπορούμε να το πετύχουμε επενδύοντας σε παιδιά από την Αχαΐα, παιδιά που ήταν ρολίστες στην Α2, που τώρα θα γίνουν ρολίστες στην Α1. Στόχος είναι να κρατήσουμε τον κόσμο στο γήπεδο, γιατί μόνο αυτός μπορεί να μας κρατήσει εδώ».

Νίκος Αργυρόπουλος (αρχηγός):
«Πέρυσι είχαμε 2.000 κόσμο στο γήπεδο. Αυτό είναι σημαντικό και δεν το βλέπεις ούτε στην Α1. Αυτός μας ώθησε στην άνοδο. Μετά από πέντε χρόνια επιστρέψαμε και έχουμε πρώτο στόχο την παραμονή. Θα γίνει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό, επενδύοντας σε νεαρά παιδιά από την Πάτρα. Έχουμε φτάσει σαν χώρα στον πάτο. Έχουμε δείξει στο παρελθόν ότι πάντα βρίσκουμε λύσεις. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης