Ο Αστέρας επιμένει αργεντίνικα τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει αποκτήσει ούτε λίγο ούτε πολύ, 27 παίκτες από τη χώρα του τάνγκο.

Και με την φετινή του φανέλα, που παραπέμπει σε αυτή της Μπόκα Τζούνιορς, θεωρείται ως η Μπόκα της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμμονή της διοίκησης των Αρκάδων να ψωνίζει από την Αργεντινή έχει δικαιωθεί εν πολλοίς, καθώς οι περισσότεροι παίκτες τα έχουν πάει καλά κι έχουν κάνει τη διαφορά. Το Onsports σας παρουσιάζει τους 27 παίκτες που έχουν δημιουργήσει την δική τους αργεντίνικη παροικία στην Τρίπολη.

Ματίας Ντεγκρά

Πρόκειται για τον πρώτο ξένο τερματοφύλακα που υπερασπίστηκε την εστία του Αστέρα Τρίπολης στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ντεγκρά, με θητεία σε Απόλλωνα Καλαμαριάς και Βέροια, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2009, όταν ο Γιώργος Αμπάρης μπήκε στο… ψυγείο. Στα δύο χρόνια που έμεινε στην Τρίπολη μοιράστηκε τον χρόνο συμμετοχής με τον Νίκο Αναστασόπουλο, ενώ οι καλές του εμφανίσεις τον έφεραν στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού, ενώ τελικά συμφώνησε τον περασμένο μήνα να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕ Λεμεσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάρλος Μασάρα

Είναι ο παίκτης που ξεκίνησε την παράδοση των Αργεντίνων ποδοσφαιριστών στον Αστέρα. Ο Μαράσα αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2006, τη χρονιά που οι Αρκάδες ανέβηκαν στη Γ’ Εθνική. Εμεινε στην ομάδα για 2,5 χρόνια, αποτελώντας βασικό στέλεχος της άμυνας. Ο Μασάρα είχε πλούσια καριέρα στην Ελλάδα πριν μετακομίσει στην Τρίπολη, ενώ συνεχίζει να βγάζει το ψωμί του στη χώρα μας.

Μπρούνο Ουριμπάρι

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2008, ωστόσο είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση του Αστέρα αρκετούς μήνες πριν. Ο Ουριμπάρι είχε μείνει ελεύθερος από την Μπόκα Τζούνιορς και στην Τρίπολη τον είδαν σαν μια επένδυση. Και όντως ο αριστερός μπακ κάθε χρόνο βελτίωνε την απόδοσή του και στα τρία χρόνια που έμεινε στον Αστέρα, οι μετοχές του ανέβηκαν σημαντικά.

Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι

Ηρθε στην Τρίπολη το καλοκαίρι του 2009, όμως άργησε να βρει τον δρόμο για την ενδεκάδα, με το δίδυμο των Λαζαρίδη, Μαρσελάο να φαντάζει αχώριστο. Ωστόσο έδειξε καλά στοιχεία και στη δεύτερη χρονιά του ήταν πιο σταθερός και αξιόπιστος. Πλέον αποτελεί βασικό στέλεχος της άμυνας, αν και φέτος ένας τραυματισμός στο γόνατο τον έχει θέσει νοκ άουτ.

Οράσιο Καρντόσο

Είναι ίσως η πιο πετυχημένη μεταγραφή στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης. Ο Οράσιο Καρντόσο αποκτήθηκε το 2007, την πρώτη χρονιά των Αρκάδων στη Super League και έκλεψε αμέσως τις εντυπώσεις και τις καρδιές των φιλάθλων. Ο «πελούζα», όπως ήταν το παρατσούκλι του κατάφερε αμέσως να γίνει ηγέτης της ομάδας και στα τρία χρόνια που έμεινε στην ομάδα αποτελούσε βαρόμετρο με την απόδοσή του.

Ενρίκε Γκαστόν Μαρτίνα

Πέρασε και δεν ακούμπησε… Ο Μαρτίνα αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2007, ωστόσο ουδέποτε του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει την αξία του. Μέτρησε μόλις τέσσερα λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα του Αστέρα και πολλοί δεν θυμούνται καν ότι υπήρχε στο ρόστερ.

Μάουρο Μιλάνο

Αν δίνονταν όσκαρ ατυχίας, τότε θα το είχε πάρει ομόφωνα. Ο Μάουρο Μιλάνο ήρθε στην Ελλάδα ως ένας γητευτής της μπάλας, όμως δύο σοβαροί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να παίξει στον Αστέρα. Τον Αύγουστο του 2007 υπέστη ρήξη χιαστών και έμεινε εκτός μάχης για αρκετούς μήνες. Όμως όταν επέστρεψε, σε πέντε συμμετοχές σημείωσε δύο πανέμορφα γκολ. Τον Αύγουστο του 2009 όμως τραυματίστηκε εκ νέου στο ίδιο σημείο κι έμεινε πάλι εκτός για μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα το επόμενο καλοκαίρι να αποδεσμευτεί.

Ισραελ Νταμόντε

Ο αμυντικός μέσος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2008 και αποτέλεσε μια καλή λύση. Ωστόσο το 2010 υπέστη έναν τραυματισμό κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία και τα Χριστούγεννα ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα τον ανάγκασε να επιστρέψει στην Αργεντινή και πέρυσι το καλοκαίρι έλυσε τη συνεργασία του με τους Αρκάδες.

Ματίας Παβόνι

Εμεινε μόλις έξι μήνες στο ρόστερ του Αστέρα, στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος 2007-08, προλαβαίνοντας να παίξει σε οκτώ παιχνίδια. Ο Ματίας Παβόνι είχε λίγο περίεργο χαρακτήρα και δεν κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα στην Ελλάδα και προκαλούσε και μικροπροβλήματα στα αποδυτήρια, οπότε αποδεσμεύτηκε άμεσα.

Αντριαν Μπαστία

Μετά τον Καρντόσο είναι ο επόμενος πιο πετυχημένος Αργεντινός που αποκτήθηκε από τον Αστέρα. Ο Αντριαν Μπαστία αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2008, ενώ οι Αρκάδες τον είχαν «κλείσει» από τον Ιανουάριο και με τις εμφανίσεις κατέστη αναντικατάστατος στην ενδεκάδα. Στα τρία χρόνια του στην Ελλάδα, κλώτσησε έναν εισβολέα οπαδό, ήταν φορέας της γρίπης των πτηνών, ενώ ως αμυντικός χαφ ήταν από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα.

Λούκας Βίλτσες

Ηρθε με τη μορφή δανεισμού από την Εστουντιάντες Λα Πλάτα και έκανε αρκετές ελληνικές ομάδες να ψάχνονται για το αν μπορούν να καλύψουν τη ρήτρα του για να τον αποκτήσουν. Ο Λούκας Βίλτσες μπορεί να άργησε λίγο να βρει τα πατήματά του, ωστόσο ήταν ένας δημιουργικός παίκτης που πρόσθεσε φαντασία στην ενδεκάδα του Αστέρα.

Σεμπάστιαν Καρέρα

Για πολλά χρόνια παρακολουθούσαν στον Αστέρα Τρίπολης την καριέρα του και το καλοκαίρι του 2009 κατάφεραν να τον αποκτήσουν. Ο Σεμπάστιαν Καρέρα ήρθε στα 31 του στους Αρκάδες, όμως κατόρθωσε να κερδίσει θέση βασικού και να αποτελέσει έναν σταθερό σε απόδοση παίκτη στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.

Λιονέλ Ρίος

Ενάμιση χρόνο έμεινε στην Τρίπολη, όμως δεν πήρε πολλές ευκαιρίες να αποδείξει την αξία του. Ο Λιονέλ Ρίος ήρθε στην Ελλάδα συνοδευόμενος από τη φήμη του καλού παίκτη, αλλά κακού παιδιού. Αγωνίστηκε ελάχιστα και δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τις καλές του συστάσεις ως δημιουργικού μέσου, ωστόσο φρόντισε να τροφοδοτήσει τα σενάρια για κακή εξωγηπεδική ζωή.

Λούσιο Φιλομένο

Ηρθε την πρώτη χρονιά του Αστέρα Τρίπολης στη Super League και αποτέλεσε το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση. Σημείωσε έντεκα γκολ ο Λούσιο Φιλομένο την πρώτη του σεζόν, ενώ τη δεύτερη βρήκε δίχτυα εννέα φορές. Μετά από δύο χρόνια στους Αρκάδες, πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, χωρίς εκεί να καταφέρει να καθιερωθεί, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Σίγουρα όμως στη συνείδηση των φίλων του Αστέρα είναι ένας από συντελεστές της ονειρικής πρώτης χρονιάς της ομάδας στα σαλόνια.

Σεμπαστιάν Ερέρος

Μόλις έξι μήνες έμεινε στην Τρίπολη, χωρίς να καταφέρει να προσαρμοστεί και τελικά αποδεσμεύτηκε. Ο Σεμπάστιαν Ερέρος δεν μπόρεσε να στεριώσει στον Αστέρα και στις έξι συμμετοχές του, όλες ως αλλαγή, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τις καλές συστάσεις που συνόδεψαν την απόκτησή του.

Εμάνουελ Φρανκού

Δεν έκανε μεγάλο ντόρο η απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι και άργησε πολύ να πάρει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του. Ο Εμάνουελ Φρανκού σημείωσε δύο πανέμορφα γκολ στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη τo 2011, ωστόσο στη συνέχεια δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή του και δεν μπόρεσε να κρατήσει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Λαουτάρο Φορμίκα

Αν καταφέρει φέτος να παίξει έστω και λίγο ποδόσφαιρο, θα είναι ο μεγαλύτερος νικητής. Ο αριστερός μπακ αποκτήθηκε το 2011 από τον Αστέρα και σιγά-σιγά είχε βρει τον δρόμο του για την ενδεκάδα. Ωστόσο τον Απρίλιο του 2012 φλέρταρε με τον θάνατο, όταν μια βουτιά στη θάλασσα παραλίγο να αποβεί μοιραία. Ο Φορμίκα τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα και τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει να κερδίζει το στοίχημα για να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

Λούι Μπράιαν

Αποκτήθηκε τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου το καλοκαίρι του 2013 ως εναλλακτική λύση για τη θέση του δεξιού μπακ. Χρειάστηκε λίγο χρόνο να εγκλιματιστεί και μόλις του δόθηκε η ευκαιρία την άρπαξε και πλέον βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Στάικου Βεργέτη για την ενδεκάδα.

Λεάντρο Αλβάρεζ

Ήρθε στην Τρίπολη το 2011, μετά τη διάλυση του Ολυμπιακού Βόλου και αποτέλεσε βασικό γρανάζι της ομάδας επί των ημερών του Σάκη Τσιώλη. Παίζοντας ως αμυντικό χαφ ταίριαξε με τον Ουσέρο και βοήθησε σημαντικά τον Αστέρα στις δύο πιο πετυχημένες σεζόν της ιστορίας του.

Πάμπλο Ντε Μπλάσις

Κοντός, αλλά θαυματουργός ο Ντε Μπλάσις αποτελεί πλέον τον ηγέτη του Αστέρα Τρίπολης. Από το καλοκαίρι 2012 που αποκτήθηκε, προσαρμόστηκε αμέσως και βοήθησε σημαντικά τους Αρκάδες τόσο στη δημιουργία παιχνιδιού, όσο και στο σκοράρισμα, ακόμη και με κεφαλιές. Πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του ως το 2017.

Σεμπάστιαν Σέτι

Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 ως εναλλακτική λύση για τα χαφ και έχει αρκετές συμμετοχές, αν και δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην ενδεκάδα. Κόντρα στον Άρη πέτυχε και το πρώτο του γκολ, αλλά απέχει πολύ από το να θεωρείται βασική λύση στο ρόστερ του Αστέρα.

Σεμπάστιαν Γκρατσίνι

Ήρθε το καλοκαίρι του 2013 ως ο αντικαταστάτης του Ρούμπεν Ράγιος, ωστόσο δεν κατάφερε να δείξει την αξία του. Με βαρύ βιογραφικό και το προσωνύμιο el Magico, ο Γκρατσίνι δεν έχει δικαιολογήσει τον ντόρο γύρω από τη μεταγραφή του και αποτελεί μια από τις απογοητεύσεις φέτος στους Αρκάδες.

Χουάν Μανουέλ Μουνάφο

Με θητεία στον Πανθρακικό, ήταν γνωστή η αξία του και μετά από λίγο χρόνο προσαρμογής, ήρθε η καθιέρωση. Ο Μουνάφο αποτελεί τον βασικό συνεργάτη του Ουσέρο στη μεσαία γραμμή, κάνοντας τη… βρώμικη δουλειά και είναι βασικό στέλεχος στα πλάνα ενδεκάδας του Βεργέτη.

Εμάνουελ Περόνε

Λίγοι επιθετικοί έχουν καταφέρει να διακριθούν στον Αστέρα, αλλά ο Περόνε ήταν σίγουρα ένας από αυτούς. Με θητεία σε Απόλλωνα Καλαμαριάς και Ατρόμητο, δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής και πέτυχε κάποια σπουδαίας σημασίας τέρματα, συμβάλλοντας στην χρυσή τελευταία διετία του Αστέρα. Ο «Μανώλης» ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και ακούστηκαν πολλά για την εξωγηπεδική του ζωή, όμως στους Αρκάδες πρόσφερε και με το παραπάνω.

Χουάν Πάμπλο Κάφα

Από τον Ιανουάριο του 2013 που αποκτήθηκε, περιμένουν όλοι στον Αστέρα να δουν ένα καλό του παιχνίδι. Αν και διαθέτει καλά στοιχεία, δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες που συνόδεψαν την μεταγραφή του. Δεν είναι αρνητικός, ωστόσο έχει ακόμη πολλές δυνατότητες που δεν έχει εμφανίσει στο χορτάρι.

Μαουρίτσιο Καράσκο

Απασχόλησε πολλές μεταγραφικές περιόδους τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά τελικά το καλοκαίρι αποκτήθηκε. Εχει σημειώσει κάποια γκολ, χωρίς να έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα με τις εμφανίσεις του, όμως ο Καράσκο δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και στο σκοράρισμα και στην δημιουργία παιχνιδιού.

Χερόνιμο Μπαράλες

Μετά από μια καλή σεζόν στην Αργεντινή, ήρθε το καλοκαίρι στον Αστέρα, αλλά δεν έχει καταφέρει να γεμίσει τα παπούτσια του Περόνε. Μέχρι τώρα έχει σημειώσει τέσσερα γκολ, δείχνοντας μαχητικότητα στο παιχνίδι του, όμως οι Αρκάδες περιμένουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τον Μπαράλες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης