Τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην Ιντερ Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν και την Τρανς Νάρβα από την Εσθονία θα αντιμετωπίσει ο Αστέρας Τρίπολης στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Όπως προέκυψε από την κλήρωση που διεξήχθη  το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νιόν, οι Αρκάδες θα δώσουν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας τους εκτός έδρας, στις 19 Ιουλίου, και θα φιλοξενήσουν μία εβδομάδα αργότερα (26/7) τη ρεβάνς.

Το προφίλ της Ίντερ Μπακού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ίντερ Μπακού ιδρύθηκε το 1997 και αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία από την περίοδο 1999-2000.

Την περασμένη σεζόν τερμάτισε τρίτη και εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο», ενώ έχει στεφθεί πρωταθλήτρια το 2008 και το 2010.

Στο Europa League αγωνίστηκε μία φορά στο παρελθόν, τη σεζόν 2009-10, όταν και αποκλείστηκε στον Α΄ προκριματικό γύρο με δύο ήττες από τη σλοβακική Σπαρτάκ Τρνάβα, ενώ πέρυσι συμμετείχε στη Β΄ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλείστηκε στα πέναλτι από την πολωνική Λεχ Πόζναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προφίλ της Τρανς Νάρβα

Η Τρανς Νάρβα, ιδρύθηκε το 1979 και αγωνίζεται σταθερά στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Εσθονίας από τότε που αυτό δημιουργήθηκε, το 1992.

Εχει κατακτήσει ένα κύπελλο (2001) και δύο σούπερ καπ (2007, 2008), ενώ στο πρωτάθλημα η καλύτερη θέση που κατέλαβε ποτέ ήταν η δεύτερη, το 2006. Πέρυσι είχε τερματίσει τρίτη, ενώ τη φετινή χρονιά (σ.σ.: το πρωτάθλημα Εσθονίας διεξάγεται Μάρτιο έως Νοέμβριο) βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με 15 βαθμούς μετά από 13 αγώνες. Στην Ευρώπη αγωνίστηκε για πρώτη φορά το 1996, όταν συμμετείχε στο Ιντερτότο.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει καταφέρει ποτέ να περάσει γύρο, με τη συνολική συγκομιδή της να είναι δύο νίκες, μία ισοπαλία και 23 ήττες!

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης