Με το σκορ στο 81-69 ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Καβάλας στην Πυλαιά και έδειξε πως δύσκολα θα μείνει εκτός της πρώτης τετράδας του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Κορυφαίος ήταν ο Τσαϊρέλης που σημείωσε 20 πόντους.

Μετά το 13-13 στο 7’, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα δέκα πόντων και έφτασε λίγο πριν το ημίχρονο να προηγείται με 36-26. Η Καβάλα με αιχμές τους Ταϊρού και Μίτροβιτς μείωσε σε 53-48 στο τέλος της τρίτης περιόδου, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε απόσταση βολής στο 35:30 όταν μείωσαν σε 58-56, αλλά στο σημείο εκείνο απάντησε με διαδοχικά τρίποντα ο Δέδας, ξαναφέρνοντας τον ΠΑΟΚ σε θέση ισχύος. Η διαφορά ανέβηκε ξανά στους 12 πόντους (70-58 στο 37΄) και τελικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε τη νίκη με το τελικό 81-69.

Τα δεκάλεπτα:
24-17, 39-30, 53-48, 81-69.

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος):
Χάτσερ 8 (2), Κασελάκης 8 (2), Χαραλαμπίδης 19, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 20, Δέδας 12 (4), Μαργαρίτης 2, Παπαδόπουλος 9, Νικολόπουλος, Καλλές 3, Χρυσικόπουλος, Λιάπης.

Καβάλα (Άγγελος Κορωνιός):
Πάνος 12, Αρμπετ 3 (1), Καλαμπάκας 5 (1), Μανωλόπουλος, Στεφανίδης 7 (1), Μιλόσεβιτς 3, Μίτροβιτς 18 (4), Ταϊρού 6, Κρστέφσκι, Κόουλμαν 7, Ασάρα 8 (2).

Οι δηλώσεις

Σούλης Μαρκόπουλος: «Στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οι παίκτες έκαναν αυτό που ζητήσαμε. Κάναμε μερικά λάθη συγκέντρωσης όπως στο μαρκάρισμα του Μίτροβιτς αλλά σε γενικές γραμμές ήμασταν καλοί. Δεν αντιδράσαμε σωστά στη ζώνη και δώσαμε δικαίωμα στην Καβάλα να βρει εύκολα καλάθια σε αιφνιδιασμό. Είχαμε παίκτες που γύρισαν από τραυματισμό. Ο Χάτσερ στάθηκε πολύ καλά και κράτησε την ομάδα. Φάνηκε βέβαια η απουσία τους από το γήπεδο ειδικά στην άμυνα. Σιγά σιγά θα βρούμε το δρόμο μας κι ελπίζω να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς».

Αγγελος Κορωνιός:
«Χάσαμε δίκαια. Γνωρίζαμε πως αντιμετωπίζαμε μια σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα. Ήρθαμε να κλέψουμε το παιχνίδι στηριζόμενοι στα προβλήματα απουσιών που έχει. Όταν δεν έχει συγκέντρωση δεν έχεις τύχη. Εμείς δεν είχαμε συγκέντρωση, ενώ βρέθηκαν σε κακή μέρα και παίκτες κλειδιά. Ακόμη και όταν πλησιάσαμε στο καλάθι δεχθήκαμε οκτώ πόντους με κενά στην άμυνα. Αφήνουμε πίσω το σημερινό παιχνίδι. Είπα στους παίκτες μου πως κάθε αγώνας είναι τελικός για να πετύχουμε τον στόχο μας. Πιστεύω πως η Καβάλα δεν έχει παίκτες που μπορείς να έχεις απαιτήσεις για 40 λεπτά. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να διορθώσουμε τα λάθη. Ήταν άδικο το ντισκαλιφιέ του Κόλεμαν. Έπρεπε ή να καταλογιστεί από ένα φάουλ ή και να αποβληθούν και οι δύο με ντισκαλιφιέ».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης