Η τύχη χαμογέλασε στην Εθνική μας ομάδα μπάσκετ, καθώς η «γαλανόλευκη» στην κλήρωση των ομίλων για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, που διεξήχθη τη Δευτέρα στο καταλανικό Μέγαρο Μουσικής, έπεσε στο θεωρητικά πιο εύκολο γκρουπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, η «επίσημη αγαπημένη» στη διοργάνωση, στην οποία, ως γνωστόν, απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής μετά την εξασφάλιση της μίας εκ των wild card, θα αντιμετωπίσει στον 2ο όμιλο την Αργεντινή, τη Σενεγάλη, τις Φιλιππίνες, την Κροατία και το Πουέρτο Ρίκο.


Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι τα δύσκολα για την ομάδα μας έρχονται στη συνέχεια -εφόσον προχωρήσει φυσικά στη διοργάνωση-, καθώς στη φάση των «16» ο όμιλος της Εθνικής διασταυρώνεται με τον πρώτο, στον οποίο μετέχουν η «οικοδέσποινα», η Ισπανία, η Γαλλία, η Βραζιλία, η Σερβία, το Ιράν και η Αίγυπτος.

Ως εκ τούτου, είναι επιβεβλημένο για την «επίσημη αγαπημένη» να καταλάβει μία εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλό της, προκειμένου να αποφύγει (λογικά) τους «φούριας ρόχας» και τους Πρωταθλητές Ευρώπης Γάλλους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ενδεχόμενη σύγκρουση με Βραζιλιάνους ή Σέρβους θα είναι εύκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Yπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 30/8 μέχρι τις 14/9, με τους μεγάλους αγώνες να γίνονται σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη.

Βασιλακόπουλος: «Να σταματήσει η μιζέρια και η γκρίνια»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δήλωσε: «Η κλήρωση είναι πάντα ενδεικτική, βοηθά σε κάποιες εκτιμήσεις, αλλά όλα κρίνονται από την κατάσταση που θα είναι η ομάδα μας και οι αντίπαλοι φυσικά εκείνη την εποχή.

Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας, ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει, προσδοκώντας ότι θα είναι πλήρης και νομίζω ότι από σήμερα μπαίνουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς και καλό θα ήταν να σταματήσει η μιζέρια και η γκρίνια».

Oι όμιλοι

1ος όμιλος (Γρανάδα)
Ισπανία
Αίγυπτος
Ιράν
Σερβία
Βραζιλία
Γαλλία

2ος όμιλος (Σεβίλη)
Αργεντινή
Σενεγάλη
Φιλιππίνες
Κροατία
Πουέρτο Ρίκο
ΕΛΛΑΔΑ

3ος όμιλος (Μπιλμπάο)
Η.Π.Α
Φινλανδία
Ν. Ζηλανδία
Ουκρανία
Δομινικανική Δημοκρατία
Τουρκία

4ος όμιλος (Γκραν Κανάρια)
Λιθουανία
Ανγκόλα
Κορέα
Σλοβενία
Μεξικό
Αυστραλία


Τα ζευγαρώματα στους «16»:

1. Α1-Β4
2. Β2-Α3
3. Β1-Α4
4. Α2-Β3
5. Γ1-Δ4
6. Δ2-Γ3
7. Δ1-Γ4
8. Γ2-Δ3

Τα ζευγαρώματα στα προημιτελικά:

Α. Νικητής 1-Νικητής 2
Β. Νικητής 3-Νικητής 4
Γ. Νικητής 5-Νικητής 6
Δ. Νικητής 7-Νικητής 8

Τα ζευγάρια στα ημιτελικά:

Νικητής Α-Νικητής Β
Νικητής Γ-Νικητής Δ

Οι τέσσερις πρώτοι θα προκριθούν στη φάση των “16”, όπου θα αρχίσουν τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Τα παιχνίδια των ομίλων θα διεξαχθούν στις πόλεις Μπιλμπάο, Γρανάδα, Γκραν Κανάρια και Σεβίλη, ενώ της τελικής φάσης θα γίνουν στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης