Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 19 ετών το 2007 η Ελλάδα αντιμετώπισε τη Γερμανία και επικράτησε 3-2, με γκολ που σημείωσε στο 89’ ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος. Ο «χρυσός» σκόρερ θυμήθηκε εκείνη την αναμέτρηση και δήλωσε:

«Πριν από το ματς στο ξενοδοχείο λέγαμε μεταξύ μας πως ο Μπόατενγκ θα μας “φάει”. Το παιδί ήταν πελώριο! Είχαμε, πραγματικά, την απορία αν ηλικιακά είχε το δικαίωμα συμμετοχής, μια και τα προσόντα του ήταν… αφύσικα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο23χρονος μέσος της Κέρκυρας συνέχισε: «Να σου πω την αλήθεια η αποβολή του Βασίλη (Πλιάτσικα) μας πείσμωσε. Παίξαμε και γι’ αυτόν. Όπως έγινε τώρα με την Πολωνία και την κόκκινη του Σωκράτη. Το 2-2 μας “ξύπνησε”. Σίγουρα υπήρχε ένας φυσιολογικός φόβος, μια και η Γερμανία τότε είχε… επαγγελματίες και από εμάς πλην του Νίνη κανένας άλλος δεν ήταν -θεωρητικά- γνωστός. Φαντάσου, τότε ο Οζίλ έπαιζε στη Σάλκε και τον είχαμε στο μυαλό μας λες και ήταν ο Μέσι! Ο Μπόατενγκ στη Χέρτα. Ο Μπεν Χατίρα στο Αμβούργο. Η ελληνική ψυχή, όμως…».

Κλείνοντας είπε: «Να σου πω την αλήθεια θυμάμαι πως ο Γιάννης Παπαδόπουλος είχε σουτάρει από το πουθενά. Η μπάλα κόντραρε και κόρνερ. Ο Σωκράτης μας φώναξε από πίσω: “Όλοι μπροστά και ό,τι βγει”. Και τελικά βγήκε αληθινός. Μόλις πήρα τα βήματα ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα “κάρφωνα” την μπάλα στα δίχτυα! Μετά δεν θυμάμαι τίποτα (σ.σ.: γέλια)…».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης