Ως ένα καλό μάθημα χαρακτήρισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τον αποκλεισμό της Εθνικής Νέων από την Ισπανία στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ.

Ο 19χρονος μπασκετμπολίστας τόνισε πως η δημοσιότητα που πήραν δεν τους έκανε καλό. Ακόμη, όσον αφορά τον ίδιο, δήλωσε εκνευρισμένος με τον εαυτό του για την απόδοση που είχε στο τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής, επισημαίνοντας πως θα εκμεταλλευτεί τη μεταγραφή του στο NBA για να δουλέψει πολύ και όταν γυρίσει να είναι έτοιμος να… διαλύσει τους αντιπάλους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Goal»:

Για τον αποκλεισμό από την Ισπανία:

«Δεν ήμασταν καθόλου συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Μπήκαμε χαλαροί. Πιστεύαμε ότι είχαμε το παιχνίδι, αλλά τελικά δεν ήταν καθόλου έτσι και χάσαμε. Δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν εύκολο, αλλά δεν τους περιμέναμε κι έτσι. Πιστεύαμε ότι θα ήταν πιο εύκολοι στην αντιμετώπιση, θα έπαιζαν διαφορετικά, αλλά αποτύχαμε. Μπήκαν σαν τα σκυλιά και το ήθελαν περισσότερο από εμάς. Δεν ξέρω γιατί εμείς δεν μπήκαμε έτσι. Είχαμε ψηλώσει όλον αυτόν τον καιρό με τη δημοσιότητα και μας βγήκε σε κακό. Φυσικά βάζω και τον εαυτό μου πρώτο μέσα σε αυτό. Σίγουρα ήταν ένα καλό μάθημα. Όλα τα παιδιά θα έχουν μια καλή καριέρα και θα τους γίνει μάθημα αυτό που έγινε με την Ισπανία. Και πρώτον από όλους σε εμένα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την πίεση που νιώθει:

«Δεν το έχω συνηθίσει. Σίγουρα μου ασκεί πίεση που με κοιτάει τόσο πολύς κόσμος και τόσο έντονα. Αυτή η πίεση μου βγήκε σε κακό. Ωστόσο πρέπει να μάθω να το χειρίζομαι όλο αυτό διότι θα υπάρχει αυτή η πίεση. Το ίδιο και από την τηλεόραση. Ξέρεις τι αισθάνεσαι σαν τα μάτια να είναι καρφωμένα πάνω σου; Αισθανόμουν λες και με κοιτούσε όλο το γήπεδο. Αισθάνεσαι πως ακόμα και μέσα από την κάμερα, από την τηλεόραση, ο κόσμος έχει τα μάτια του στραμμένα σε εσένα με τον πιο αδιάκριτο τρόπο. Ότι σε κοιτούν μέσα από την κάμερα. Αυτό θα γίνεται συνέχεια από εδώ και πέρα. Έπρεπε κι εγώ να τους δείξω ότι αξίζει τον κόπο να το κάνουν. Δεν είναι έτσι όμως. Εγώ φέτος έπαιζα Α2. Κάποια παιδιά έπαιζαν στην Α1. Ποιο ΝΒΑ; Στο ΝΒΑ δεν έχω πάει ακόμα. Την εμπειρία που είχαν τα άλλα παιδιά εγώ δεν την είχα. Σε τέτοια διοργάνωση παίζω για πρώτη φορά. Ήταν δύσκολο, αλλά τι να κάνουμε; Πρέπει να μπαίνεις μέσα και να δείχνεις ποιος είσαι. Έτσι θα είναι από εδώ και πέρα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης