Στον… κάλαθο των αχρήστων πέταξε το Σάββατο ο Παναθηναϊκός την ευκαιρία να πιάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το στραβοπάτημα (1-2) του «Άγιαξ» της Ηπείρου στο Ηράκλειο νωρίτερα, καθώς υπέστησαν ήττα-σοκ στο ΟΑΚΑ με 1-0 σκορ από τον Πλατανιά, παραμένοντας έτσι στο -3 από την ομάδα του Χριστόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε το ματς και χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στους Χανιώτες το σημείωσε μόλις στο 4ο λεπτό ο Ναζλίδης.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες κόντρα στους «πράσινους» για το «ερυθρόλευκο τριφύλλι», που ουσιαστικά με αυτή τη νίκη «σφράγισε» την υπόθεση-παραμονή (έφτασε τους 33 βαθμούς).

Χρήζει ειδικής μνείας το γεγονός ότι τον αγώνα παρακολούθησε και ο Γάλλος πρώην αστέρας του διεθνούς ποδοσφαίρου, Ερίκ Καντονά, ο οποίος βρίσκεται στην χώρα μας για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ σχετικά με τα παραδοσιακά ντέρμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τον Πλατανιά, καθώς προηγήθηκε μόλις στο 4, παγώνοντας το ΟΑΚΑ.

Στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 0-1, όταν ο Κανακούδης σέντραρε και ο Ναζλίδης με δυνατή, ανάγκασε τον Καρνέζη να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Στην συνέχεια, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήραν τον έλεγχο του αγώνα και είχαν συντριπτικά την κατοχή μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ο Ζέκα στο 8` σούταρε με καλές προϋποθέσεις, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 20` ο Κηπουρός μπλόκαρε την μπάλα από την κεφαλιά του Εσπάρθα.

Στο 34`, ο Σπυρόπουλος έκανε παράλληλη σέντρα προς την περιοχή των Χανιωτών, όμως κανένας συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και στο επόμενο λεπτό ο Μαυρίας σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Κηπουρός απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου 45λεπτου, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά με στόχο να ανατρέψουν το σκορ.

Έτσι, επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και έπαιζαν τον Πλατανιά στα 2/3 του γηπέδου, όμως δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων, είτε λόγω δυστοκίας των επιθετικών, είτε λόγω ικανοτήτων του Κηπουρού, που στο 56`, στο 61` και στο 82` απέκρουσε τα σουτ του Κουίνσι.

Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Αναστασιάδη ισορρόπησαν τον ρυθμό του αγώνα και δεν δυσκολεύθηκαν να κρατήσουν τους γηπεδούχους μακρυά από την περιοχή του Κηπουρού, φεύγοντας απ΄το ΟΑΚΑ με τρεις βαθμούς που ισοδυναμούν με εξασφάλιση της παραμονής στην Σούπερ Λίγκα.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, απογοήτευσε για ακόμη μία φορά, γνώρισε την τρίτη εντός έδρας ήττα του κι εξακολουθεί να «δίνει μάχη» για μία θέση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, ανήκει στους φιλοξενούμενους και σημειώθηκε στο 84ο λεπτό, όταν ο Καρνέζης απέκρουσε ασταθώς σουτ του Ποτουρίδη έξω από την περιοχή και ο επερχόμενος Αναστασάκος έχασε το κοντρόλ και μαζί την ευκαιρία να χρισθεί σκόρερ.

Κίτρινες: Μαρίνος, Ζέκα – Κανακούδης, Μαραγκουδάκης

Παναθηναϊκός (Φάμπρι):
Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Μαυρίας (69` Ντίνας), Εσπάρθα (46` Κουίνσι), Καζιγιάμα, Τοτσέ (46` Φιγκερόα).

Πλατανιάς (Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Δημήτρης, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μπέλιτς (40` Δέντσας), Ναζλίδης, Αγκιλέρα, Τετέ (60` Μαραγκουδάκης), Στόλερ, Γιάννου (72` Γιακουμάκης).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης