Η υπομονή, η ηρεμία και η συγκέντρωση θα αποτελέσουν το τρίπτυχο της επιτυχίας για τον Παναθηναϊκό στο αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ενόψει της μονομαχίας των δύο αιωνίων στο ΣΕΦ για την 11η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των Ανδρών.

Παράλληλα ο προπονητής του τριφυλλιού αναφέρθηκε στο πόσο βελτιωμένοι είναι οι Πειραιώτες σε σχέση με τον προημιτελικό του Κυπέλλου, όταν οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι ένας αγώνας όπως όλοι οι άλλοι», υπογράμμισε αρχικά ο Μαυροβούνιος τεχνικός και εξήγησε: «Διαφέρει καθώς γνωρίζουν όλοι την αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».

«Θα πρέπει να έχουμε υπομονή, ηρεμία και κυρίως να φανούμε έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός αγώνα όπου γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο αντίπαλός μας θα παίξει πολύ δυνατά», πρόσθεσε ο κόουτς του Παναθηναϊκού, ενώ καταλήγοντας ανέφερε: «Περιμένω από τους παίκτες μου να είναι συγκεντρωμένοι. Το βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός τώρα παίζει πολύ καλύτερα απ’ ότι στον αγώνα του κυπέλλου που είχαμε αναμετρηθεί ξανά».

Aπό την πλευρά του ο Τζειμς Γκιστ δήλωσε για την αυριανή «μητέρα των μαχών»: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και το γνωρίζουμε όλοι» τόνισε ο έμπειρος παίκτης του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε ««Είναι ένα ντέρμπι… Και για όλους είναι συναρπαστικό, το διαπιστώνουμε όλη την εβδομάδα που προηγείται και όχι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο ματς. Είναι μια μεγάλη μάχη. Δεν είναι στρατηγική τόσο όσο το ποιος το θέλει περισσότερο. Αυτός που θα παλέψει πιο σκληρά και θα κερδίσει όλες τις διεκδικούμενες μπάλες θα δείξει ότι έχει και τη μεγαλύτερη επιθυμία. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να παίξουμε όπως θέλουμε».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης