Με… lock out φαίνεται πως θα αρχίσει ακόμη ένα πρωτάθλημα της Α1, αφού οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΣΑΚΕ και κρατικής τηλεόρασης έφθασαν σε αδιέξοδο και η προγραμματισμένη για το τέλος της εβδομάδας πρεμιέρα πιθανότατα θα πάρει αναβολή επ’ αόριστον.

Παρά την περιρρέουσα αισιοδοξία των τελευταίων ημερών, η διοργανώτρια αρχή δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένη από την πρόταση της ΕΡΤ. Η πολύ βελτιωμένη πρόταση που περίμενε δεν ήρθε ποτέ. Έτσι, από τα 1,09 εκατ. ευρώ που είχε προσφέρει αρχικά η κρατική τηλεόραση για τις 12 ομάδες (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν ξεχωριστά συμβόλαια και διαπραγματεύονται μόνοι τους), ανέβηκε κατά μόλις 9% και στα 1,3 εκατ. ευρώ, που είναι κατά 40% μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, όταν η κάθε ομάδα λάμβανε 200.000 ευρώ. Οι ιθύνοντες των ΚΑΕ περίμεναν την αύξηση του πάγιου ποσού που θα μοιράζονταν στα 1,4 εκατ. ευρώ, αλλά και μπόνους για τον διαθέσιμο διαφημιστικό χρόνο, αλλά η πρόταση της ΕΡΤ δεν τους κάλυψε. Μάλιστα, κάποιοι έκαναν λόγο μέχρι και για εμπαιγμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οριστικές αποφάσεις για την τύχη της πρεμιέρας της Α1 θα ληφθούν στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.. Κι όλα αυτά ενώ για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η επίσημη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ για την έναρξη της σεζόν, παρουσία των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων…

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης