Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ η Τσέλσι πανηγύρισε ακόμη ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, γράφοντας μάλιστα ιστορία, καθώς έγινε η μοναδική ομάδα που καταφέρνει να σηκώσει την κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και την επόμενη χρονιά να βάλει στην τροπαιοθήκη της και αυτή του Europa League.

Οι «μπλε», με χρυσό σκόρερ τον Ιβάνοβιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, επιβλήθηκαν με 2-1 της Μπενφίκα, στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη την Τετάρτη στην «Άμστερνταμ Αρίνα» και έσωσαν την παρτίδα για τη φετινή μέτρια χρονιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ είχε ανοίξει το σκορ στο 60ο λεπτό με τέρμα του Φερνάντο Τόρες, ωστόσο οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση των «αετών» με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καρντόσο.

Κι ενώ το ματς είχε φτάσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και η παράταση ήταν προ των πυλών, ο Ιβάνοβιτς σε… νεκρό χρόνο με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, διαμόρφωσε το 2-1, βάζοντας έτσι την… υπογραφή του στον τίτλο, που κατέκτησαν οι Λονδρέζοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τσέλσι έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 89′, όταν ο Λάμπαρντ είδε την μπάλα μετά το μακρινό σουτ του, να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αρτούρ.



Μπενφίκα- Τσέλσι 1-2

Γκολ: 68′ Καρντόσο – 60′ Τόρες, 90+2 Ιβάνοβιτς

Κίτρινες: Γκαράι, Λουϊζάο – Όσκαρ

Δοκάρια: 89′ Λάμπαρντ (Τσέλσι)
Κόκκινες:



Μπενφίκα (Ζέσους)
: Αρτούρ, Αλμέιδα, Λουιζάο, Γκαράι (78′ Ζαρντέλ), Μελγαρέχο (66′ Όλα Τζον), Μάτιτς, Πέρες, Γκαϊτάν, Σάλβιο, Ροντρίγκο (65′ Λίμα), Καρντόσο

Τσέλσι (Μπενίτεθ)
: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Κόουλ, Λάμπαρντ, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Όσκαρ, Μάτα, Τόρες

Το γκολ του Ιβάνοβιτς που έδωσε στην Τσέλσι το Europa League

Το γκολ του Τόρες (Τσέλσι)

Το εύστοχο πέναλτι του Καρντόσο (Μπενφίκα)

Το δοκάρι του Λάμπαρντ (Τσέλσι)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης