Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League είναι καταδικαστική για την ΑΕΚ, αλλά, επειδή ζούμε στην… Ελλάδα, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Το… παραθυράκι που μπορεί να κρατήσει την «Ένωση» στα μεγάλα σαλόνια είναι, φυσικά, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους οι ιθύνοντες των «κιτρινόμαυρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν η Επιτροπή Εφέσεων δικαιώσει την ΑΕΚ, τότε υπάρχει περίπτωση να παραμείνει στην κατηγορία. Και λέμε «υπάρχει περίπτωση…», γιατί την Κυριακή θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η τύχη της ομάδας.

Η 30η αγωνιστική θα προηγηθεί της έφεσης, η οποία θα συζητηθεί την Τετάρτη.

Το αρνητικό σενάριο για την ΑΕΚ θα είναι το εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– να ηττηθεί από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι

– να κερδίσουν ο Πανθρακικός την Κέρκυρα (εντός έδρας), ο Άρης την Ξάνθη (εκτός έδρας), ο ΟΦΗ τον Αστέρα Τρίπολης (εκτός έδρας) και να πάρουν έστω και την ισοπαλία ο Πλατανιάς με τον Λεβαδειακό (εντός έδρας) και η Βέροια από τον Παναθηναϊκό (εκτός έδρας).

Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση όμως, εάν η Επιτροπή Εφέσεων αποφασίσει να ολοκληρωθεί το ματς, η ΑΕΚ θα έχει μία τελευταία πιθανότητα, έστω και εάν είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ποια είναι αυτή;

Στα 10 -13 λεπτά που απομένουν για την ολοκλήρωση του ματς με τον Πανθρακικό να καταφέρει να πετύχει δύο γκολ και να στείλει την υπόθεση παραμονής σε αγώνα μπαράζ με την ομάδα της Κομοτηνής!

Εάν μάλιστα πετύχει τρία γκολ (3-1), θα κερδίσει αυτομάτως την παραμονή της.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πάρα πολλά σενάρια, εάν οι ομάδες που είναι «πάνω» από την ΑΕΚ δεν καταφέρουν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς την Κυριακή.

Το θετικό για την «Ένωση» είναι ότι κερδίζει στην ισοβαθμία τη Βέροια, ενώ πάει σε μπαράζ με τον ΟΦΗ, τον Πλατανιά και τον Άρη.

Σε πολλαπλή ισοβαθμία θα υποβιβαστεί ο Άρης!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης