Η Σουηδία κατέκτησε το πρώτο ροζ φύλλο σε Ευρωμπάσκετ μετά από 20 χρόνια κι έτσι δικαίως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της, Μπραντ Ντιν, μετά την επικράτησή με 81-62 επί της Ρωσίας, έκανε λόγο για μία ιστορική νίκη.

«Παίξαμε σαν ομάδα. Αρχίσαμε αργά να δουλεύουμε σαν ομάδα και όσο προχωράμε μαθαίνουμε. Κάναμε κάποιες αλλαγές, παίξαμε πιο δυνατά και παρότι ο Τέιλορ και ο Γερέμπκο έπαιξαν καλά ξανά, αυτή τη φορά βοήθησαν περισσότερο την ομάδα κι αυτή εκείνους. Είναι μια ιστορική νίκη και μπορούμε να κάνουμε κάτι ακόμη καλύτερο στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρούμασταν ομάδα χωρίς τύχη να κάνει κάτι καλό. Στα δύο πρώτα ματς δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί, αλλά μεγαλώσαμε σαν ομάδα και ήρθε αυτή η νίκη. Δεν μπορείς να γίνεις καλύτερος αν δεν παίξεις με τους καλύτερους. Και τώρα δείχνουμε πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί», τόνισε χαρακτηριστικά ο 60χρονος τεχνικός.

Τους παίκτες της Σουηδίας εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Κένι Γκραντ, ο οποίος δήλωσε: «Ήταν μια μεγάλη νίκη για μας και νιώθουμε πολύ καλά. Έχουμε ακόμη ελπίδες. Παίξαμε πολύ καλύτερα στη δεύτερη περίοδο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Καταφέραμε να πάρουμε διαφορά και να βγάλουμε αιφνιδιασμούς. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, θα απολαύσουμε αυτή τη νίκη και θα ετοιμαστούμε για το επόμενο ματς».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης