Ο «δικέφαλος» του Βορρά είχε ανοίξει… φτερά πρόκρισης και φιλοδοξούσε με νίκη στο αποψινό ματς, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, να φτάσει στην κατάκτηση του πολυπόθητου εισιτηρίου.

Εντούτοις η Γκινγκάμπ παίζοντας έξυπνα στην Τούμπα, του τα… έκοψε, με αποτέλεσμα το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ να ολοκληρωθεί άδοξα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, πληρώνοντας ολιγωρίες της άμυνάς της, ηττήθηκε με 2-1 σκορ την Πέμπτη από τους Γάλλους, κι έτσι είδε το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου, για τους «32» της διοργάνωσης, να καταλήγει στον σύλλογο του Σαμπιονά, που ακολούθησε τη Φιορεντίνα στην επόμενη φάση.

Η Γκινγκάμπ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στον ΠΑΟΚ και προηγήθηκε με κεφαλιά του Μποβέ μόλις στο 7ο λεπτό, ωστόσο ο Αθανασιάδης, που είχε δοκάρι στο δεύτερο μέρος (52′), κατάφερε να ισοφαρίσει στο 22ο λεπτό με πέναλτι.

Πάντως οι φιλοξενούμενοι, που είχαν κι αυτοί δοκάρι στο 32′ με τον Μαντάν, κατάφεραν σε μία αντεπίθεση στο 83ο λεπτό να πετύχουν το δεύτερο γκολ τους με σκόρερ τον Μποβί, σφραγίζοντας έτσι την πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


O αγώνας

Στην πρώτη φάση του αγώνα η Γκινγκάμπ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με ωραία καρφωτή κεφαλιά του Μποβί στο 7′ από φάουλ που εκτελέστηκε από δεξιά από τον Ζιρές.

Ο ΠΑΟΚ μετά τον αιφνιδιασμό του 0-1 προσπάθησε να ανασυνταχθεί και στο 11′ μακρινό σουτ του Κάτσε έξω από τη μεγάλη περιοχή της Γκινγκάμπ, μπλοκάρει εύκολα ο Λεσλ.

Η ισοφάριση για την ελληνική ομάδα ήρθε τελικά στο 22ο λεπτό, όταν ο Αθανασιάδης έκανε τη σέντρα, ο Γιάκομπσεν έκοψε την πορεία της μπάλας με το χέρι και ο διαιτητής διέταξε η μπάλα να στηθεί στο σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κλάους, ο οποίος με εύστοχο χτύπημα το 1-1 ισοφάρισε, συνδυάζοντας με γκολ τη συμπλήρωση 200 συμμετοχών με τον ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια η ομάδα της Θεσσαλονίκης προσπάθησε να κάνει την ολική επαναφορά και, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα,απείλησε, με τον Περέιρα να βρίσκει με πάσα τον Ρατς, ο οποίος σαν επιθετικός, έκανε την προβολή, χωρίς ωστόσο να προλάβει την μπάλα, που κατέληξε στην αγκαλιά του Λεσλ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μαντάν λίγο έλειψε να βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, ωστόσο το αριστερό δοκάρι του Γλύκου γλίτωσε την ελληνική ομάδα από το γκολ. Ο ΠΑΟΚ μπήκε επιθετικά στην επανάληψη στον αγώνα και στο 52’ ισοφάρισε στα… δοκάρια.

Ο Ρατς εκτέλεσε το κόρνερ ο Σαλπιγγίδης πήρε την κεφαλιά, δίνοντας πάσα στον Αθανασιάδη, ο οποίος επίσης με εξ` επαφής κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της Γκινγκάμπ, πριν αυτή μπλοκαριστει από τον Λεσλ, μετά τη δεύτερη κεφαλιά του Κλάους.

Οι Γάλλοι στη συνέχεια οπισθοχώρησαν, δίνοντας χώρο στον ΠΑΟΚ, με στόχο να προφυλάξουν την εστία τους και στόχο να παίξουν το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Έχοντας το πλεονέκτημα της ταχύτητας ήταν αρκετά επικίνδυνοι στην κόντρα και στο 60′ έφτασαν μία ανάσα από το δεύτερο γκολ με το σουτ του Ζιρές, στο οποίο πάντως επενέβη ο Γλύκος, αποκρούοντας ενστικτωδώς.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να διασπάσει την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων και στο 73’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1, όταν ο Αθανασιάδης έκανε το σουτ, βλέποντας την μπάλα να περνά μόλις πάνω από τα δοκάρια του Λεσλ.

Για να φτάσουμε στο 84ο λεπτό, όταν οι Γάλλοι έβαλαν «ταφόπλακα» στις ελπίδες της ελληνικής ομάδας για την πρόκριση, δεδομένου ότι αυτή πλέον χρειαζόταν δύο γκολ για να την κατακτήσει: Ο Μποβί μετά από πολύ καλή ενέργεια και πάσα του Σανκαρέ με δυνατό σουτ παραβίασε την εστία του Γλύκου, διαμορφώνοντας το 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Σκόνδρας (ΠΑΟΚ)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς, Γκολάσα (53′ Μάρτενς), Κάτσε (77′ Μαντούρο), Τζανδάρης, Περέιρα ( 51′ Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Γκινγκάμπ: Λεσλ, Γιάκομπσεν, Ανγκουά, Σορμπόν, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβί, Ματίς, Γιαταμπαρέ, (46′ Πιέντ) Ζιρές (86′ Ντος Σάντος), Μαντάν (75′ Κερμπράτ).

Η βαθμολογία στο 11ο όμιλο:

1.Φιορεντίνα (13)
2.Γκινγκάμπ (10)
3.ΠΑΟΚ (7)
4.Ντιναμό Μινσκ (4)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης