Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγαλος κερδισμένος στο ντέρμπι των «δικεφάλων», καθώς επιβλήθηκε με ανατροπή  την Τετάρτη 2-1 σκορ της ΑΕΚ στην κατάμεστη Τούμπα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Kυρίαρχη στο πρώτο μέρος ήταν η ομάδα του Τούντορ, που πέτυχε γκολ με τον Αθανασιάδη, το οποίο ορθώς ακυρώθηκε ως οφσαιντ, ενώ είχε και πλήθος άλλων ευκαιριών που δεν κατέληξαν σε γκολ, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να φέρει μεγάλη… ευθύνη γι’ αυτό, καθώς πραγματοποίησε αρκετές σωτήριες αποκρούσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αρχές του δεύτερου μέρους ο «δικέφαλος» του Βορρά είδε να εφαρμόζεται εις βάρος του ο νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς η ΑΕΚ πέτυχε ό,τι δεν μπόρεσε αυτός στο πρώτο μέρος, αφού σημείωσε γκολ με τον Αραβίδη στο 47΄.

Εντούτοις οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 64ο λεπτό με σκόρερ τον Ροντρίγκες, ενώ στο 84′ με πέναλτι, που κέρδισε ο Τζιόλης, ο ΠΑΟΚ έκανε την ολική ανατροπή, διά ποδός Αθανασιάδη, ο οποίος νίκησε από την άσπρη βούλα τον Μπαρόχα.

O ΠΑΟΚ κατάφερε από την αρχή να πάρει τα «ηνία» του αγώνα, κέρδισε τη μάχη του κέντρου και το… καμπανάκι κινδύνου άρχισε να ηχεί από πολύ νωρίς στα καρέ του Μπαρόχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας είχε πολύ καλό ρυθμό, ωστόσο κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί των «ασπρόμαυρων» θέλησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, διακόπτοντας το ματς, μετά τη βροχή αντικειμένων που δέχθηκε ο Μπουονανότε (σ.σ.: ο Σιδηρόπουλος προειδοποίησε ότι δεύτερη διακοπή θα ‘ναι οριστική).

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 21’ με τον Ροντρίγκες να αστοχεί έπειτα από πάσα του Μακ, ενώ ένα λεπτό αργότερα σωστά δεν μέτρησε γκολ του Αθανασιάδη, καθώς ήταν οφ σάιντ.

Οκτώ λεπτά αργότερα χρειάστηκε και πάλι ο γκολκίπερ της ΑΕΚ να δείξει τα αντανακλαστικά του, πέφτοντας στη γωνιά του και αποκρούοντας τη μπάλα έπειτα από σουτ του Ροντρίγκες, με τον Μακ στη συνέχεια να αστοχεί.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πολιορκεί την εστία της Ένωσης και στο 45’ «φλέρταρε» και πάλι με το 1-0, όταν ο Ροντρίγκες μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να πλασάρει τον Μπαρόχα, με τον τελευταίο να διώχνει με τα πόδια, πριν κάνει ακόμη μία σπουδαία απόκρουση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων στο σουτ του Μακ.

Όμως, όλα αυτά ανατράπηκαν ολοκληρωτικά με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου. Ο Βάργκας εκτέλεσε φάουλ και ο Αραβίδης μπήκε ανάμεσα σε Κόστα και Όλσεν για να γράψει με κεφαλιά το 0-1, μόλις στο 47΄.

Η απόπειρα του ΠΑΟΚ για άμεση απάντηση δεν ήταν επιτυχημένη καθώς ο Αθανασιάδης εντελώς αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, αστόχησε σε κεφαλιά.

Στο 64’ πάντως ο πολύ καλός σήμερα, Ροντρίγκες έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης, καθώς κατάφερε να ισοφαρίσει.

Πιο συγκεκριμένα το σουτ του Μακ βρήκε στον Κολοβέτσιο, αλλά η κόντρα αυτή μετατράπηκε σε… ασίστ για τον άσο του ΠΑΟΚ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού αυτή χτύπησε πρώτα στο δοκάρι του Μπαρόχα.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ανατροπή και σε μια εντελώς ακίνδυνη φάση, ο Σοϊλέδης ανέτρεψε τον Τζιόλη στην περιοχή, χαρίζοντας στους γηπεδούχους ένα «φτηνό» πέναλτι, με τον Αθανασιάδη να ευστοχεί στην εκτέλεση, κάνοντας το 2-1.

Η Ένωση μετά το δεύτερο τέρμα που δέχτηκε βγήκε μπροστά και «άγγιξε» σε δύο περιπτώσεις το 2-2 με τον Μάνταλο. Αρχικά στο 90’ όταν η μπάλα από το σουτ του άσου της ΑΕΚ κόντραρε και πέρασε δίπλα απ’την εστία του Όλσεν και εν συνεχεία στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ αποσόβησε το γκολ σε κεφαλιά του.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1

Γκολ: 47′ Αραβίδης (ΑΕΚ), 64′ Ροντρίγκες (ΠΑΟΚ), 84′ πεν. Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες: Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Τζαβέλλας – Μπουονανότε, Βάργκας, Σιμόες

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ):
Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Σάμπο (46΄ Κάτσε), Τζιόλης, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (59΄ Μπερμπάτοφ), Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (88΄ Μαλεζάς)

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας):
Μπαρόχα, Μπρίτο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Ανάκογλου (76΄ Πλατέλλας), Βάργκας (56΄ Μπαρμπόσα), Μπουανανότε (67΄ Μάνταλος), Αραβίδης

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης