Ο Παύλος Μάμαλος χάρισε στην Ελλάδα ακόμη ένα μετάλλιο, στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, συγκλονίζοντας άπαντες με την προσπάθειά του. 

Ο αθλητής του Δημήτρη Ιωαννίδη, που ήταν ασημένιος Παραολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008, στην άρση βαρών σε πάγκο σήκωσε στην πρώτη προσπάθεια 232 κιλά, με αποτέλεσμα να κατακτήσει την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάμαλος επιχείρησε να σηκώσει και 236 κιλά, ωστόσο οι δύο προσπάθειές του δεν στέφθηκαν με επιτυχία.

«Για την Ελλάδα. Για την Ελλάδα», φώναζε, όντας συγκινημένος, ο Έλληνας αθλητής, ανεβαίνοντας με το αμαξίδιο του την ειδική μπάρα προς το βάθρο των νικητών, ενώ μετά την απονομή του δήλωσε: «Για την Ελλάδα είναι αυτό το μετάλλιο. Το αξίζει. Περνάει δύσκολες στιγμές όλη η ελληνική κοινωνία και μαζί με αυτή όλα τα κομμάτια της, μαζί με αυτό του αθλητισμού. Το αξίζει η Ελλάδα αυτό το μετάλλιο».

Καταλήγοντας ο χάλκινος Παραολυμπιονίκης ανέφερε: «Το τέλος και εδώ, όπως και στο Πεκίνο ήταν όμορφο και συγκινητικό. Έκανα ό,τι μπορούσα. Τα έδωσα όλα με δύναμη ψυχής. Είναι δύσκολες στιγμές για να πούμε περισσότερα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που με πίστεψε. Την οικογένειά μου, τον προπονητή μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στεναχωρήθηκα πολύ που δεν μπόρεσα να σηκώσω τα 236 κιλά, τα οποία έχω κάνει πολλές φορές στην προπόνηση. Δεν ξέρω τι να πω. Ίσως να σταμάτησε το μυαλό μου. Δεν πειράζει. Είμαστε εδώ και ευελπιστώ και στο Ρίο ντε Τζανέιρο σε τέσσερα χρόνια από σήμερα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης