Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται αύριο την Μπαρτσελόνα στο πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και ο προπονητής των «πολιτών», Μανουέλ Πελεγκρίνι, προέβη σε μία δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση που έγινε στην συνέντευξη Τύπου για το αν μία νίκη επί της Μπαρτσελόνα θα σημαίνει ότι η ομάδα του έχει αλλάξει επίπεδο, ξεπερνώντας σε γόητρο την «μισητή» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Χιλιανός τεχνικός απάντησε: «Εάν λάβουμε υπόψη μας μόνο την φετινή σεζόν, υπάρχει μόνο μία ομάδα στο Μάντσεστερ και αυτή είναι η δική μας. Η Σίτι έχει μεγαλύτερο κύρος τώρα, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα προηγούμενα χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πελεγκρίνι έκανε την παραπάνω δήλωση αφού η φετινή χρονιά εξελίσσεται σε «βατερλό» για τους άσπονδους «γείτονες», που βρίσκονται στην 7η θέση (σ.σ. 15 βαθμούς μακρυά απο τη κορυφή) της πρέμιερ λιγκ ενώ έχουν αποκλειστεί στο Κύπελλο Αγγλίας και στο Λιγκ καπ και πλέον μοναδική «σανίδα σωτηρίας» για τους «κόκκινους διαβόλους» είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στην φάση των «16».

Στον αντίποδα η Σίτι βρίσκεται στην 3η θέση του αγγλικού πρωταθλήματος, σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Τσέλσι (σ.σ έχουν τρεις βαθμούς διαφορά) και έχουν προκριθεί στον τελικό του Λιγκ καπ και στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο 60χρονος προπονητής είναι αρκετά ικανοποιημένος με την έως τώρα πορεία της ομάδας του και πιστεύει ότι και οι οπαδοί της Σίτι πρέπει να είναι, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Φυσικά και οι φίλαθλοι μας είναι ευτυχισμένοι αυτή την σεζόν. Είμαστε ακόμα μέσα σε τέσσερις διοργανώσεις, τους αρέσει ο τρόπος που αγωνιζόμαστε και τα τέρματα που σημειώνουμε και θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα τρόπαια που διεκδικούμε.
Ο σύλλογος αυτός πριν από 15 χρόνια ήταν στην 3η κατηγορία της Αγγλίας και κοιτάξτε πού είναι τώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα, ο Πελεγκρίνι δήλωσε: «Δεν είναι μόνο ο Μέσι, σίγουρα η ομάδα τους έχει διαφορές από αυτή που κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ τρία χρόνια πριν, αλλά συνεχίζουν να έχουν σπουδαίους παίκτες. Δεν θα αλλάξουμε το στιλ παιχνιδιού μας για να τους σταματήσουμε, θα βγούμε και θα παίξουμε με τον τρόπο που ξέρουμε. Περιμένω να γίνει ένας σπουδαίος αγώνας αύριο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης