Ακόμα ένα βήμα πριν αρχίσουν τα έργα για την «Αγια-Σοφιά» ξεκινάει σήμερα για την ΑΕΚ. Το σχέδιο της ανέγερσης του νέου γηπέδου της Ένωσης μπαίνει στην τελική του φάση και από σήμερα ο φάκελος καταλληλότητας του έργου θα βρίσκεται στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης από την ΓΓΑ σειρά θα πάρει η έκδοση της άδειας οικοδομικών εργασιών. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε εισηγητή πολιτικό μηχανικό, ο οποίος αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία και διαπιστώσει τη λειτουργικότητα και τη νομιμότητα του σχεδίου, θα κάνει τη σχετική του εισήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή ολοκληρώνεται και η δημόσια διαβούλευση για τη νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται για το γήπεδο και η οποία αναμένεται να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα από τους αρμόδιους υπουργούς.

Στις τάξεις της ΑΕΚ δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς τονίζεται ότι όλες οι κινήσεις έχουν γίνει σύμφωνα με τον νόμο, ενώ η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα σταθεί αρωγός. Μέσα στον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί η ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης από τη Βουλή, κάτι που θα «θωρακίσει» νομικά το έργο και θα επιτρέψει την άμεση έναρξη των εργασιών για την υλοποίησή του.

Ήδη έχει κατατεθεί και ο σχετικός φάκελος με τις λεπτομέρειες του τι θα προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση και στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, που τις επόμενες ημέρες θα συζητήσει το θέμα και ασφαλώς θα βάλει τη δική του «σφραγίδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης