Η στήριξη της διοίκησης του Παναθηναϊκού στον Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορεί να μη συνάδει με τα ελληνικά πρότυπα, όπου οι ομάδες αλλάζουν τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, αλλά είναι ενδεικτική της λογικής του Γιάννη Αλαφούζου.

Από τη στιγμή που στήριξε πάνω στον Πορτογάλο το «στήσιμο» της ομάδας το καλοκαίρι, ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι αποφασισμένος να τον έχει κοντά του, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, στο παρελθόν, μόλις ένας προπονητής είχε… γλυτώσει, ύστερα από τόσο κακό ξεκίνημα στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Την περίοδο 1986-87, ο μετέπειτα πρωταθλητής Ευρώπης με την Πόρτο, Τόμισλαβ Ίβιτς, απολύθηκε την 7η αγωνιστική, αφού είχε συγκεντρώσει μόλις 10 βαθμούς, όσους και ο Φερέιρα, παρότι στη συγκομιδή του Πορτογάλου «εμφανίζονται» 8, καθώς υπάρχει και η περσινή τιμωρία.

Αντιθέτως, την περίοδο 1988-89, με ακόμη χειρότερο ξεκίνημα (8 βαθμούς) ο Σουηδός Γκούντερ Μπένγκτσον δεν… πλήρωσε το μάρμαρο, διατηρώντας τη θέση του μέχρι το τέλος της σεζόν. Μάλιστα, κατέκτησε και το Κύπελλο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, υπάρχει και η άλλη… όχθη του ποταμού, διότι το 2004 ο πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό, Γιτζάκ Σουμ, ξεκίνησε με τρεις νίκες στο Πρωτάθλημα, αλλά απολύθηκε επειδή δεν άκουγε τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Βέλιμιρ Ζάετς!

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης